NOVI CJENIK

OD SUTRA BI SE MNOGI PUTNICI U ZET-ovim TRAMVAJIMA I AUTOBUSIMA MOGLI NEUGODNO IZNENADITI Pokušaju li kod vozača kupiti kartu, skupo će je platiti

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 30.06.2018. u 14:57

Zagreb, 010813.
Od prvog dana kolozvoza ZET ukida placanje karata putem mobitela. Ukidanje mobilnog placanja ZET pravda ispitivanjem novog sustava za mobilno placanje prijevozne karte.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački korisnici javnog prijevoza od nedjelje (1.7.) mogu u tramvajima i autobusima ZET-a kupiti samo kartu od 15 kuna, dok će ostale tarifne karte morati kupiti na kioscima ili drugim prodajnim mjestima.

Još jedna novost je i nova karta od sedam kuna koja vrijedi sat vremena u jednom smjeru, čime korisnici ZET-a od sada na raspolaganju imaju četiri različite karte - polusatnu za 4 kune, jednosatnu od 7, kartu od sat i pol za 10 te onu za 15 kuna koja također vrijedi sat i pol, a može se kupiti samo kod vozača.

Iz ZET-a kažu da kartom od 15 kuna namjeravaju rasteretiti svoje vozače. Inače, karta od 7 kuna bit će zelene boje, a ona od 15 kuna žute. Uz javni prijevoz, korekciju cijena su proveli i kod prijevoza uspinjačom.

Karta za vožnju umjesto dosadašnje 4 kune košta 5 kuna, dok je hitna vožnja poskupila s 20 na 25 kuna. Cijene mjesečnih pokaza su ostale iste.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo