EUROPSKI DOM

POČINJE 'MADE BY' Prvi sajam kreativnosti okupit će više od trideset jedinstvenih izlagača

 marina Ribar / Made By festival / Marina Ribar Photography

Prostorije zagrebačkog Europskog doma bit će od petka do nedjelje domaćin prvog sajma kreativnost 'Made by', na kojem će se predstaviti više od trideset izlagača iz cijele Hrvatske.

Ideja je sajma, na koji je ulaz besplatan, predstaviti ručno rađene proizvode, među kojima su odjeća, nakit, torbe, igračke, kozmetika, ukrasi...

- Željeli smo pokrenuti sajam koji će istaknuti koliko su važni, posebni i drugačiji proizvodi koji se izrađuju ručno, ali je to istovremeno i sjajna prilika da se upoznaju ljudi koji sve to izrađuju, da ih se nešto pita... U većini slučajeva, kada nešto kupujemo, ne možemo direktno popričati s proizvođačem, pitati ga o proizvodnji, materijalima i slično. Na ovom sajmu će se to moći, a on je istovremeno prilika da se male proizvođače podrži u njihovom radu – kaže Ivana Pavlović iz kreativnog tima koji je pokrenuo sajam.

Sajam Made By inače je i jedna od rijetkih takvih manifestacija na koju su pozvani i - kućni ljubimci.

Njihova je ideja da se sajam kontinuirano održava tijekom godine, kako bi što više kreativaca imalo priliku pokazati što i kako stvaraju, pa ne treba sumnjati da će nakon prvog, uslijediti još niz ovakvih događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:26