VEĆA MATERIJALNA ŠTETA

POŽAR U ZAGREBAČKOM NASELJU PREČKO Planuo stan na drugom katu zgrade, vatrogasci preko ljestava izvlačili ljude, tri osobe su u bolnici

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Četiri osobe, od kojih su dvoje bila djeca, spasili su zagrebački vatrogasci iz plamtećeg stana u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u zagrebačkom naselju Prečko u utorak navečer oko 20 sati. Do požara stana na drugom katu zgrade došlo je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a vatrogasci koji su se odmah odazvali na intervenciju te uhvatili u koštac s dimom i vatrom, preko ljestava s vanjske strane koje su prvo "razvukli" sve do balkona stana, izvukli su četiri osobe van.

Troje od četvero spašenih stanara zgrade se, kako doznajemo, nagutalo dima te su prevezeni u obližnje bolnice. Navodno se radi o lakšim ozljedama, no kvalifikacija se još uvijek čeka. Stanari okolnih zgrada kažu kako je prizor bio grozan.

- Prvo nas je zgrozilo tuljenje sirena. Onda smo vidjeli nemoćne ljude na balkonu i na prozorima. Netko je nešto i povikao, ali je bilo nerazumljivo. Grozan prizor, a ne možete im pomoći. Sreća pa su vatrogasci brzo odradili evakuaciju, a borba s vatrom je potrajala - ispričala je za Jutarnji list kratko jedna od stanarki susjede zgrade.

Policijski očevid će biti obavljen u srijedu ujutro kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do drame, a pričinjena materijalna šteta je veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:44