'ČETIRI GODINE SLUŠAMO ISTU PRIČU'

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak moguće izdvajanje ZET-a iz Zagrebačkog holdinga nazvao "odokativnom" politikom grada i Holdinga

U krugu: Tomislav Stojak
 HANZA MEDIA

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak u četvrtak je moguće izdvajanje ZET-a iz Zagrebačkog holdinga nazvao "odokativnom" politikom Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga.

Stojak je u priopćenju naveo da se tema restrukturiranja Zagrebačkog holdinga i izdvajanja pojedinih podružnica obično otvara pred kraj godine, a sve pod izlikom kvalitetnijeg poslovanja, bolje usluge, nižih cijena i zadržavanja radnih mjesta.

Najmanje četiri godine slušamo istu priču i već smo svjedočili potpunom fijasku restrukturiranja, budući da nije dobivena suglasnost vlasnika obveznica, rekao je.

Sada se, kaže Stojak, pojavljuju dodatno angažirani savjetnici koji nešto predlažu, a da ne znamo odgovore niti na jedno važno pitanje, naprimjer: kolika su ukupna dugovanja ZET-a i Velesajma i kome su sve dužni, hoće li ta dugovanja direktno platiti građani iz proračuna, hoće li Zagrepčani i nadalje plaćati subvencije za ZET od 500 do 700 milijuna kuna i kako će se izdvajanje odraziti na kvalitetu i konačnu cijenu usluge prijevoza za građane.

'Ako se ZET i Velesajam izdvoje, pa i nadalje budu uzrokovali velike gubitke, je li to prvi korak do njihove moguće prodaje?', upitao je Stojak.

Ističe kako je dobro da se unutar Holdinga o toj temi razgovara sa socijalnim partnerima, ali da konačnu odluku mora donijeti politika, Gradska skupština Grada Zagreba.

"Ako ne bude tako, s pravom se možemo pitati tko je zapravo savjetnik za takve poteze - angažirani i plaćeni savjetnici ili neki drugi, 'kućni' savjetnici. Mi svi trebamo ozbiljnu, a ne 'odokativnu' politiku, gradonačelniče", poručuje predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:40