FPZG

Promocija vam je preskupa? E, pa onda je nećete ni imati!

Tridesetak diplomaca šokirala cijena svečane promocije od 500 kuna
 Sandra Šimunović/CROPIX

Svečana promocija 90 studenata prve generacije prvostupnika politologije na Fakultetu političkih znanosti otkazana je zbog bunta njih tridesetak kojima je cijena promocije od 500 kuna bila previsoka. Šokirao ih je iznos koji je 150 kuna veći od onog koji su plaćale prijašnje generacije. U cijenu je bilo uključeno 350 kuna za diplomu, a ostatak za iznajmljivanje dvorane u hotelu Sheraton i domjenak. Ogorčeni studenti pokucali su na vrata dekana Vlatka Cvrtile i zatražili smanjenje na tolerantnih 300 kuna.

- Dekan je uvijek imao razumijevanja za studente, ali ga je ovaj zahtjev očito razbjesnio, pa je odlučio otkazati našu promociju. Ne želim samo doći u referadu i pokupiti svoju diplomu kao da su sve ove godine studiranja bile ni za što - izjavila je studentica Petra Plazonić.

Petra je ljutita na kolege koji su nekorektno postupili i bojkotirali dostojanstveno upriličenje njihova rada i truda zadnje četiri godine.

Ogorčena studentica kaže da je promocija ionako individualna odluka svakog studenta, a otkazivanje znači da neće imati priliku čak ni zapljeskati jedni drugima i čestitati na uspjehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:41