URUŠAVANJE

PROPAO ASFALT NA SAVSKOM MOSTU U ZAGREBU Pojavila se velika rupa na pješačkom mostu koji je saniran prije samo dvije godine

 
 Facebook/1postozagrad

Na Savskom mostu u Zagrebu pojavila se velika rupa i to na pješačkom dijelu. Riječ je o mostu kojim svakodnevno prolazi puno pješaka i biciklista. Propao je komad asfalta na južnoj strani mosta.

Na most su stigli policajci koji osiguravaju oštećeni dio mosta, a fotografija oštećenja objavljena je na profilu građanske volonterske platforme 1postozagrad.

Podsjetimo, Savski most na kojemu je došlo do urušavanja, saniran je prije dvije godine, a tada je novouređeni Savski most obišao i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Kako se tada čulo, sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik.

Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice. Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu.

Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poslali smo upit da se očituju o oštećenju mosta, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Facebook/1postozagrad

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:15