GDJE ZA NOVU

PRVI DONOSIMO PROGRAM NAJLUĐE NOĆI NA TRGU BANA JELAČIĆA Glavna zvijezda je glazbena diva koja je nedavno rasprodala čak tri koncerta zaredom

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Doris Dragović, Tonči Huljić & Madre Badessa, Gazde i Vatra, to je glazbena ekipa koja će mnoge građane na Trgu bana Josipa Jelačića uvesti u Novu godinu. Ovu su nam postavu neslužbeno potvrdili iz Grada Zagreba, a i posljednjih nekoliko dana sve se više šuškalo upravo o tim imenima.

Iz Koncertne direkcije Zagreb još nam nisu ništa htjeli službeno reći, pa smo odlučili uzeti stvari u svoje ruke i nazvati neke od spomenutih zvijezda.

PRVI PUT NA TRGU

Okrenuli smo broj hrvatske glazbene dive i nakon nekoliko minuta nagovaranja, otkrila nam je gdje će proslaviti Novu godinu.

- Prvi sam put za Novu godinu na Trgu u Zagrebu. Jako se veselim, osobito zbog jedinstvenog doživljaja i druženja s dragim ljudima - rekla je Doris za Jutarnji list. Pjevačica je ove jeseni u rekordnom roku rasprodala čak tri koncerta zaredom te su se za nastupe tražile karte više. Budući da je postojao veliki interes za nastavak, pjevačica je odlučila promijeniti ambijent i nastupiti na glavnom trgu.

- Budući da je meni uvijek hladno, ponesite sa sobom topla srca - pozvala je Doris sve obožavatelje.

RASPORED NEPOZNAT

Iz drugih glazbenih krugova dobili smo i potvrde za ostala tri zvučna imena. Prema tome, svi koji su ove godine mislili ići na Trg mogu očekivati da će ih u hladnoj novogodišnjoj noći uz nju grijati i popularni “Tamburaši u kožnim jaknama”, skladatelj Tonči Huljić i njegova Madre Badessa te pop-rock sastav Vatra.

Iako raspored nastupa još nije poznat, može se očekivati da će čast odbrojavanja pripasti upravo glazbenoj divi.

Kad smo već objavili detalje za jednu novogodišnju lokaciju, odlučili smo donijeti još 15 različitih mjesta za najbolju novogodišnju proslavu u Zagrebu. Izdvojili smo sve - od besplatnih koncerata na otvorenom, preko tematskih partyja u klubovima pa do ekskluzivnih partyja, za koje ulaz stoji pola prosječne hrvatske plaće.

Ledeni park

0 kn

Na Tomislavovu trgu nastupit će Groovy Cakes Band i vatromet iznenađenja. Prošle godine nastupio je sastav TBF, tako da se može očekivati da će i ove godine biti neko poznatije ime. Ulaz je slobodan, a svi građani će svoju glad i žeđ moći utopiti na nekoj od obližnjih adventskih kućica.

Europski trg

0 kn

Svake godine na Silvestrovo, Europski trg pretvara se u najveći pop-up klub na otvorenom, a ova godina neće biti iznimka. Od 22 sata kreće nastup Eddy Ramicha između adventskih kućica. Građani će na raspolaganju imati kobasice i kuhano vino, a ulaz je potpuno slobodan tako da su svi dobrodošli na Europski trg za Staru godinu.

Advent na Strossu

0 kn

Na Gornjem gradu, točnije na Adventu na Strossu, nastupit će za Novu godinu bend Positivo. Alen Svetopetrić na basu, Marko Lazarić bubnjevi, Gojko Tomljanović klavijature, Kizo na gitari, Drago Lokas vokal gitara usna harmonika, Mario Huljev vokal, ovo je ekipa koja je zadužena da uvede sve okupljene u još bolju 2018. godinu. Ulaz je naravno slobodan.

Vranvczanyjeva poljana

0 kn

Kome se ne da čekati ponoć, može Novu godinu proslaviti i u podne. Na Vranyczanyjevoj poljani u 10.30 sati kreće FRüHSTüCK Winter Special, gdje se okupljeni mogu uz laganu jutarnju glazbu te porciju zdravog, finog i obilatog doručka pripremiti za dugu noć koja slijedi. U podne kada pukne grički top, otvorit će se boca šampanjca i svi će malo ranije ući u početak nove godine.

Tvornica kulture

40 - 70 kn

Tvornica kulture, Radio 101 i yem opet su udružili snage i organiziraju još jedan novogodišnji doček. Veliki pogon će ugostiti DJ Indyja koji će puštati pjesme od 80-ih pa do danas, dok će Mali pogon okupirati najbolja plesna nekomercijalna glazba proteklih godina. Pojedinačne ulaznice su u prodaji po promotivnoj cijeni od 40 kuna, koja će vrijediti do 25. prosinca. Od 26. prosinca do zadnje minute 2016. godine cijena će iznositi 50 kuna, a po ulasku u 2017. se penje na 70 kuna.

Metropolis

65 kuna

Klub Metropolis odlučio se za tematsku proslavu Nove godine u stilu popularne britanske serije “Mućki”. Na novogodišnjem partiju puštat će se disco glazba iz 80-ih i 90-ih, a iz kluba pozivaju sve koji imaju namjeru doći da odjenu svoje nakričavije i najšarenije odjevne kombinacije. U cijenu ulaznice od 65 kuna uključen je švedski stol (hladna jela - plate, kolači, razne salate) te piće dobrodošlice i pjenušac u ponoć uz program od dva Dj-a i live bend Flashback.

Kazalište Komedija

80-120 kn

Operetni express 2018 polazi s kolodvora Kaptol, peron Komedija, i vozi u Novu godinu. Orkestar, zbor, balet i glumci Kazališta Komedija udružili su se kako bi ispratili Staru godinu, a za sve posjetitelje su pripremili kompoziciju operetnih arija, dueta i terceta. Nastupit će Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Zorica Antonić, Marija Borić te mnogi drugi, a cijena ulaznice iznosi 80, odnosno 120 kuna.

Basta Gourment Bar

100 kn

Još jedan tematski novogodišnji party i još jednom u stilu jedne poznate britanske ikone. Klub Basta organizira tulum u stilu Jamesa Bonda, gdje muškarci dolaze u odijelu, a žene u svečanim haljinama. Ulaznica je 100 kuna, ali u ponudi imaju i pakete koji se kreću od 1800 do 4500 kuna. Što se tiče glazbe, “Licence to Kill” drži Bond djevojka DJ Ela.

The Vintage Industrial

120 - 150 kn

Riječki bend Let 3 nastupit će za Novu godinu u Vintageu te će svim ljubiteljima rock glazbe omogućiti jedan žestoki ulaz u 2018. godinu. Broj karata je ograničen, a cijena karte je 120 kuna u pretprodaji te 150 kuna u slavljeničkoj noći. Ulaznice potražite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te Vintage Industrialu (Savska 160). Nakon riječkog sastava sve goste do jutra će zabavljati DJ Frajman.

Museum Katran

129.99 - 149,99 kn

U Katranu su pripremili proslavu na čak četiri kata, od kojih će svaki nositi obilježja jednog godišnjeg doba. Svaki kat će ugostiti i svog DJ-a, od kojih će svaki puštati drugačiji glazbeni opus od housea do popa i rocka. Glavni moto proslave je “Sretna Nova, je**m ti Staru”, a cijena ulaznica je 129,99, odnosno 149,99 kuna na ulazu. U cijenu je uključeno piće dobrodošlice, švedski stol iz Njemačke i gulaš iz Hrvatske.

Swanky Monkey Garden

150 kn

U Swankyu su se nabrijali na dobre emocije, alkohol i plesanje. Party počinje u 21 sat i traje do 4 sata iza ponoći, a cijena je 150 kuna po glavi stanovnika. U cijenu je uključeno piće dobrodošlice, grickalice te pjenušac u ponoć, a glazbeni program koji spaja sve moguće glazbene žanrove potpisuje Pill Jackson aka Mirza.

Kino Tuškanac

150 - 200 kn

Ako želite dočekati Novu godinu uz Caryja Granta, Marilyn Monroe, Kate Winslet i Jima Belushija, onda trebate otići u Kino Tuškanac. Za novogodišnji program su pripremili projekciju dva filmska klasika - “Majmunska posla” i “Vrtuljak života”. Dolazak u kino Tuškanac predviđa se od 20.30, a prva projekcija počinje u 21.30 sati. Ulaznica za filmski doček, uz člansku iskaznicu Filmskih programa, stoji 150 kuna, za sve ostale je 200 kuna, a može se kupiti danas i od 27. do 29. prosinca od 10 do 17 sati u uredu Hrvatskog filmskog saveza. U cijenu je uključena hrana, kao i čaša šampanjca u ponoć.

The Garden Brewery

200 kn

Craft pivo, pršut i domaći DJ-evi, ovo je novogodišnja kombinacija za koju se odlučio The Garden Brewery. Cijena ulaznica je 200 kuna, u što je uključen pivski happy hour na šanku od 20 sati do ponoći te plate pršuta. Za sve okupljene će nastupati četiri DJ-a: Ivona Kovačević, Pepi Jogarde, Boris Poklepovic i Nik Orosi koji će se izmjenjivati tijekom večeri, a osim piva bit će dostupna i razna pića, kao i ponuda Submarine burgera.

KSET

200 - 250 kn

Alternativno mjesto koje nudi sve na pladnju. Cijena prije Božića je 200 kuna, a poslije 250, a u cijenu je uključena neograničena količina hrane i pića tijekom cijele noći. Čak imaju i meni za vegetarijance i vegane. Kako su sastavili jelovnik, tako su i sastavili i glazbene brojeve. DJ će puštati hitove iz svih važnih glazbenih epoha i bisera našeg vremena.

Vidikovac Zagreb 360

2000 - 3000 kn

“Najboljima je mjesto na vrhu! A samo si neki od njih ovo zadovoljstvo mogu i platiti!” Tako kažu organizatori novogodišnjeg partyja na zagrebačkom Vidikovcu. I stvarno to misle. Cijena karata još sutra iznosi 2000 kuna, nakon čega se penje za 500, odnosno dodatnih 1000 kuna. U cijenu je uključena neograničena količina hrane i piće, a svoje potencijalne goste privlače atraktivnim pogledom na vatromet s Trga, ali i na poznate goste koji će biti na proslavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:15