DRAMA U IMPORTANNEU

RAT U ZAGREBU ZBOG MJESTA KROZ KOJE DNEVNO PROĐE ČAK 450 TISUĆA LJUDI! Iz Uprave na radnike poslali zaštitare: 'Nećete to popravljati!'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon jučerašnje drame u pothodniku kod Glavnog kolodvora kad su pozvani zaštitari Importanne centra koji su trebali spriječiti radnike da ih poprave, danas je uprava Importanne centra održala press konferenciju kako bi razjasnila što se točno dogodilo.

Direktorica Nevenka Zečević rekla je kako neće odustati od zahtijevanog sastanka s Gradom na kojem žele da se utvrdi u kojem su stanju stepenice, što će serviseri napraviti da ih poprave i koje su garancije za to da se one neće opet pokvariti.

- Dok se ne napravi zapisnik o uvođenju u posao, mi ne možemo dopustiti da netko na svoju ruku preuzima bilo kakve aktivnosti. Spremni smo na sve, pa makar i isključivanje struje - rekla je direktorica Zečević.

Ovime se nastavila svađa oko pokretnih stepenica koje su isključene prije više od tri mjeseca, a koje predstavljaju važno mjesto u Zagrebu jer kroz njih dnevno prođe, prema procjeni Importannea, oko 350 tisuća ljudi,

- Oko 85 milijuna ljudi godišnje prođe pokretnim stepenicama, a u 24 godine koliko Importanne postoji, te stepenice su prevezle 2 milijarde ljudi. S obzirom na to da su na otvorenom prostoru, one su izložene kiši, snijegu i soli. Nakon toliko godina, sol je pojela željezo i materijal na njima je propao. Da nismo isključili stepenice 17. travnja, sigurno ne bi dobili ovogodišnji atest za siguran rad stepenica. Nužno ih je promijeniti jer ovakve više ne funkcioniraju- objasnio je tehnički direktor Importanne centra, Ivan Vukadin.

Direktorica Zečević dodala je da dug Grada Zagreba prema Importanne Centru trenutno iznosi 3,7 milijuna kuna od kad su prošle godine uskratili sredstva za održavanje nekretnine Importanne Centara. Naime, Grad Zagreb u trošku sudjeluje kao suvlasnik nekretnine u omjeru oko 33 posto.

- Gdje je završio taj novac mi ne znamo. Zašto su nakon toliko godina predviđena sredstva za navedenu namjenu prepolovljena i zašto nisu završila tamo gdje su namijenjena? To su namjenska sredstva građana - pita se direktorica.

Jučerašnji dolazak radnika koje je Grad pozvao da poprave stepenice naziva jeftinim skupljanjem političkih bodova te zaključuje da bi popravak bio uzalud bačeni novac jer je stepenice nužno zamijeniti novima dok ne dođe do teških ozljeda, pa i smrtnih posljednica, prouzrokovanih naglim zaustavljanjem stepenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:15