DETONACIJA NA TREŠNJEVCI

SNAŽNA EKSPLOZIJA U ZAGREBU Bačena bomba na udrugu žene koju je u ispovijesti Jutarnjem teško optužio slavni Željko Mavrović

 
 Darko Tomas / CROPIX

Rano jutros hrvatsku metropolu probudili su zvuci eksplozije.

Jutros u 3.45 na zagrebačkoj Trešnjevci, u ulici Božidara Adžije, aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava, a do eksplozije je došlo ispred Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju.

Zasad nepoznata eksplozivna naprava bila je postavljena na ulazu u zgradu, unutra je sve puno stakla. Oštećeno je nekoliko prozora poslovnih prostora te osobni automobil marke Opel Vivaro zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Zagreba.

U eksploziji nije bilo ozlijeđenih osoba, a očevid je u tijeku.

Koliko je ekspozija bila jaka svjedoče i izjave stanovnika obližnjih zgrada, koji su u velikom broju izašli na ulicu da vide o čemu je riječ.

- Supruga je skoro pala s kreveta. Taj kombi je tamo parkiran već mjesec dva, ne miče se nigdje. Svaki dan prolazim pokraj njega, jedino sam primijetio da netko diže brisače, izjavio je čovjek iz susjedne zgrade.

- Eksplozija me probudila, mislila sam da je udario grom, ali zvuk je bio ipak prejak. Izašla sam na ulicu, nisam znala što se dogodilo, izjavila je gospođa koja živi 300 metara dalje.

Podsjetimo, Jutarnji list nedavno je pisao o Jadranki Škarici koja djeluje pri Hrvatskom društvu za autogeni trening.

Jadranka Škarica dugi niz godina (šapnut ćemo, više od 40 godina u autogenom treningu) predano, s entuzijazmom, vlastitim primjerom i vjerodostojno pruža znanja autogenog treninga. “Želimo pomoći što većem broju ljudi u osvještavanju vlastite vrijednosti ljudskog bića. Vjerujemo da ćemo tim putem pridonijeti stvaranju boljeg i pozitivnijeg svijeta”, navodi se na web stranici Akademiji autogenog treninga, smještenoj nedaleko od zgrade Društva, u Kranjčevićevoj ulici.

Klijenti Jadranke Škarice i polaznici njezina autogenog treninga bile su ili su joj još uvijek bliske i neke javno poznate osobe; odvjetnici, poslovni ljudi, bivši političari i članovi njihovih obitelji, pa i kolege iz medija. Svoje iskustvo sa Škaricom javno je ispričao Željko Mavrović ustvrdivši da je riječ o lažnoj psihijatrici koja manipulira svojim klijentima i drži ih u šaci.

- Svojim polaznicima govorila je za koga da se udaju ili ožene, da se rastanu ili ne, što da studiraju, koji životni poziv da odaberu. Neki od Jadrankinih sljedbenika postali bi toliko ovisni o njoj da bi je zvali na telefon i pitali koju da majicu nose kada idu na ispit, koje boje auto da kupe, kojeg će dana upoznati svojega bračnog partnera. Ili bi pozvala nekoga od svojih sljedbenika i rekla da zaposli nekog drugog sljedbenika kojeg je ona odabrala. Uvlačila nas je u svoju sektu, a da toga nismo ni biti svjesni, ispričao je za Jutarnji Mavrović.

Među onima koji su kod nje prošli metodu autogenog treninga, ima i onih koji za nju imaju riječi hvale, dok drugi sa strahom govore o njoj.

Opširnije pročitajte OVDJE

Hanza Media
željko Mavrović u društvu još jednog prevarenog muškarca i Jadranka Škarica

Nema komentara na eksploziju

"Nemam komentara" - bilo je sve što nam je Jadranka Škarica, voditeljica autogenog treninga rekla kad smo je zamolili za izjavu o eksploziji podmetnutoj pod poslovni prostor kojeg koristi i u kojem se održavaju autogeni treninzi.

Isti odgovor dobili smo i na pitanje radi li se o vozilu njezine tvrtke ili društva za autogeni trening, kao i na to da li je bila nazočna policijskom očevidu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:56