BAHATLUK NA LINIJI 221

SRAMOTAN VIDEO IZ ZAGREBA: VOZAČ ZET-ovog AUTOBUSA NAPAO PUTNICU U INVALIDSKIM KOLICIMA 'Što ja sve moram raditi...'

 

Na Facebook profilu jedne građanke grada Zagreba osvanuo je video kojeg je snimila vozeći se u autobusu ZET-a.

U snimci se može vidjeti sramotna reakcija ZET-ovog vozača, nakon što je shvatio da mora spustiti rampu, tako da bi jedna putnica, inače osoba u invalidskim kolicima - mogla sići na svojoj stanici.

Ona je, naime, inzistirala da se spusti rampa, koja u autobusima i postoji samo iz tog razloga, i odbila je pomoć ostalih putnika koji su se ponudili da ju iznesu iz autobusa.

'Jutro sa zetovcima... 221 Travno,psuje jer mora na drugim vratima otvoriti rampu za gospođu u invalidskim kolicima... "Što ja sve moram raditi" njegove su riječi. Ipak je to rođo...', napisala je putnica Samanta Zadravec, koja je i snimila video. 'Desilo se to da je vozač zanovijetao sto mora dizati rampu a gospođa u kolicima nije htjela pomoć jer je rekla da zakaj rampa onda postoji u busu. U medjuvremenu crkla hidraulika na busu ili kaj vec i ta ista vrata se nisu dala zatvoriti te smo svi morali izaci iz busa dok je on i dalje zanovijetao o tome kak mora dizati rampu i nije njegov posao. Eto,to se desilo'.

I dok su neki smatrali da je gospođa u invalidskim kolicima trebala prihvatiti pomoć ostalih putnika, mnogi su ipak dijelili ovakvo mišljenje: 'Žena je skroz u pravu i dobro je da je inzistirala i da nije dala da joj putnici pomažu jer to je posao tog faking vozača kojeg svi plaćamo iz svojih džepova! Živjela sam u Hamburgu i vozac kad bi primijetio nekoga u invalidskim kolicima, sam.bi istrcao iz busa, spustio rampu, pomogao pri ulasku, namjestio ga na mjesto za invalidska kolica i tek onda krenuo'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:26