REKONSTRUKCIJA KANALIZACIJE

STANOVNICI BOTINCA GUŠE SE U GROZNOM SMRADU, A NADLEŽNI KAŽU DA PROBLEMA NEMA 'Nitko nam ništa neće reći, a svi imamo proljeve i povraćamo'

 
Ilustracija
 Damir Krajac / CROPIX

Stanovnici Botinca imaju velikih problema otkako je u to naselje stigla nova, rekontstruirana kanalizacija. Osim užasnog smrada, sada imaju i zdravstvenih problema. Počeli su povraćati i imati probavnih problema, javlja RTL.

'Užasno. Smrdi. Smrdi. Ne možemo više ovako. Neizdrživo. Strašno. Užas. Smrad, grozan smrad', kažu stanovnici Botinca.

Tvrde da je rekonstrukcija kanalizacije napravljena pogrešno i da oni na to već mjesecima upozoravaju, a sada su stigli i zdravstveni problemi jer, kako kažu stanovnici Botinca, otpadne vode ostaju u naselju pa sve nesnosno smrdi.

'Vodu iz pipe uzeli su na analizu, a ni dan danas ne znam kakva je. Nitko ništa neće reći. Doma smo svi imali proljeve i povraćali smo. Ja vjerujem da ova voda nije ispravna i više je ne pijemo, kupujemo vodu', ispričala je za RTL jedna stanovnica Botinca, a slična iskustva imaju i njezini susjedi.

Oni kažu da je nalazima u njihovoj stolici pronađen rota virus, a vjeruju da je za to kriva kanalizacija.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar su poslali djelatnije na teren, no oni tvrde da problem nije u vodi i da nema razloga za brigu zbog kanalizacije.

'Na temelju svih rezultata ne možemo potvrditi postojanje grupiranja na razini probavih simptoma radi izloženost vode na toj lokaciji', rekla je Matijana Jergović iz Zavoda.

Iz Vodovoda i odvodnje su poručili tek da je sve napravljeno po pravilima struke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:41