ZAGREB - Ima li ljepšeg trenutka od onog kad umorni stignete kući, a prostorijama toplog doma širi se opojni miris palačinka? Jedva dočekate izuti obuću i ‘zamusati’ se čokoladnim preljevom uz malo karamele s komadićima oraha, jednim od najčešćih kućnih recepata za palačinke... Iako biste rekli da su mamime i bakine palačinke najbolje i nenadmašive, mnogi Zagrepčani promijenili su mišljenje otkad su kušali najomiljeniji desert u palačinkarnicama, u kojima palačinka ima i dodatno značenje, jer nema granica u spajanju okusa, mirisa i boja.
No ti specijalizirani i omiljeni ugostiteljski obrti - vrlo popularni u glavnim gradovima susjednih zemalja, pa čak i u nekim hrvatskim gradovima, primjerice u Zadru i Osijeku - u Zagrebu su jedva dostupni. Razlog nije gospodarsk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....