PROJEKT

U JEKU KORONAKRIZE NASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA TRAMVAJSKE PRUGE NA MAKSIMIRSKOJ Radove izvodi firma čijeg vlasnika povezuju s Bandićem

 Damir Krajač / CROPIX

Iako su odgovorni u Zagrebu na prigovore da se nakon potresa odvijaju radovi na spomeniku Domovini odgovarali kako bi zaustavljanje izazvalo veću štetu, dovršenje rotora, spomenika i žičare nisu jedini koji su u ovom trenutku prioritet u gradu Zagrebu.

Ne može čekati ni rekonstrukcija tramvajske pruge na Maksimirskoj kod Zoološkog vrta, gdje su prošli petak radove izvodili tvrtka Georad i njihov kooperant, a prošlog četvrtka su na gradilište su hitno bili poslani i djelatnici održavanja pruga ZET-ove podružnice ZG Holdinga.

Na naš upit, iz grada su odgovorili kako je sanacija tramvajskog kolosijeka na dionici Maksimirske ceste pokrenuta 10. veljače 2020. godine, na temelju Ugovora o popravku tramvajskih pruga, sklopljenog u postupku javne nabave s tvrtkom Georad d.o.o., a što za cilj ima podizanje razine sigurnosti prometovanja tramvajskih vozila.

Radovi se izvode uz suglasnost nadležnog gradskog ureda. Planirani završetak radova bio je 20. travnja 2020., no zbog potpunog prekida tramvajskog prometa, izgledno je da će radovi biti završeni prije predviđenog roka. U odgovoru se tvrdi da je svim radnicima podijeljena zaštitna oprema te kako su upoznati sa zaštitnim mjerama kojih se potrebno pridržavati.

Otvoreni postupak javne nabave za popravak tramvajskih pruga sklopljen je 31. listopada 2019. godine, a na temelju Okvirnog sporazuma, ZET je sklopio pojedinačni Ugovor za godišnje redovno održavanje pruga na području Grada Zagreba s tvrtkom Georad d.o.o. na iznos od 1,6 milijuna kuna, i u sklopu tog ugovora izvode se radovi na Maksimirskoj.

Slični radovi trenutačno se ne pokreću, već se samo nastoji završiti ono što je već započeto, odgovorili su iz gradske službe za odnose s javnošću.

Tvrtka Georad vlasništvo je Tončija Kurilja Jabuke, građevinskog poduzetnika i vlasnika makarskog hotela Park, s čije je luksuzne 20-metarske jahte Sunseeker, u kolovozu 2009. godine, iz Metkovića s maratona lađa isplovio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na pitanja novinara Bandić je tada rekao kako ni ne zna ime čovjeka na čijoj je jahti bio. U prosincu prošle godine gradonačelnik je i javno hvalio Georad, tvrtku koja je naslijedila posao Hidroelektre, koja je otišla u stečaj, i nakon njih je nastavila radove na zagrebačkom rotoru. Bandić je tada rekao: To im je prvi posao u Zagrebu, i ja im zahvaljujem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:22