BRENNER GRILL & RESTAURANT

U Voltinom sagradili stakehouse u koji su ugradili razmontiranu zagorsku hižu

 

Novi život stare zagorske hiže i stoljetne tradicije pretvara se u novu gastro bajku u zagrebačkom Voltinom naselju.

Nedavno otvoren Brenner Grill & Restaurant ima vrhunski dotjeran interijer, eksterijer s dječjim igralištem, što ga čini savršenim za obiteljska okupljanja, no najbitnije od svega - može se pohvaliti sjajnim mesnim menijem u maniri pravog stakehousea.

Meni je sastavljen od najboljih recepata kad je riječ o roštilju i domaćoj hrani. Chef Tomo Čizmić godinama je bio zadužen za kuhinju restorana Lido, a u novom Brenneru spaja tradiciju i elemente najnovijih svjetskih trendova. Porijeklo namirnica ovdje je u prvom planu, stoga je većina iz okolnih OPG-ova. Paški sir je, primjerice, iz OPG-a MIH, čvarci iz OPG-a Grašo. U ovom prostoru definitivno se osjeća duh davnih zabava, recepata naših baka, druženja i pjesme.

Ova nova destinacija na gastro karti grada Zagreba ima interijer koji se prostire na 200 četvornih metara, a detalji poput velikih lustera ili mentalnih konstrukcija daju joj dodatni šarm. Eksterijer je, pak, još veći, a u cjelokupnom uređenju dominiraju drvo, kamen i metal. Zanimljivo je da je većina drvene konstrukcije koja je korištena u uređenju iz stare zagorske hiže koja je morala biti razmontirana.

U nadolazećim proljetnim i ljetnim danima dominirat će okupljanja na šarmantnoj terasi, uz koju je dječje igralište kako bi roditelji one najmlađe imali uvijek na oku. Zapravo, Brenner je prostor namijenjen cijeloj obitelji ili pak prijateljskim druženjima.

Dok dnevni ritam obiluje ponudom domaćih jela, čim padne mrak začas se pretvara u večer ispunjenu vrhunskim delicijama koje u spoju s glazbenim sadržajima vode na jedno nezaboravno putovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:03