TURISTIČKI BUM

U ZAGREBU VIŠE OD MILIJUN NOĆENJA U glavnom gradu Hrvatske porast od 9 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, prednjače Amerikanci i Nijemci

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.07.2018. u 18:26

Zagreb, 040817. Zrinjevac.
Mnogi Zagrepcani i turisti sklonili su se kod fontana na Zrinjevcu kako bi se rashladili zbog jakih vrucina koje vladaju u Zagrebu.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

 

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, od siječnja do lipnja u glavnom gradu Hrvatske ostvareno je 582.619 dolazaka i 1.070.080 noćenja, što predstavlja porast od 9% u dolascima i 11% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine. U prvih šest mjeseci najviše noćenja ostvarili su gosti iz SAD-a, a slijede gosti iz Njemačke, Italije, Južne Koreje i BiH. U dolascima su na prvih pet mjesta gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Kine.

Kako bi sve brojnijim posjetiteljima Zagreba učinila boravak što ugodnijim i kvalitetnijim, TZGZ je s partnerima pripremila niz događanja od kojih posebno izdvajamo novi projekt „Okolo“, Dvorišta te Crossover festival Zagreb.

„Okolo“ je novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba u kojem će se malim intervencijama, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice. Kombiniranjem raznih medija i formi umjetnosti, s idejom revitalizacije i aktivacije javnih gradskih prostora „Okolo“ želi potaknuti interakciju grada i prolaznika, umjetničko istraživanje grada, kao i duhovito i kritičko promišljanje prostora. U sklopu ovogodišnjeg uvodnog izdanja projekta „Okolo“, svojim će radovima s gradom i prolaznicima „popričati", uz nekolicinu hrvatskih sudionika, i poznati francuski street art umjetnici Oak Oak i Levalet koji će inovirati više od deset različitih gradskih lokacija.

U petak, 13. srpnja, započinje peto izdanje popularnih zagrebačkih Dvorišta koja će i ove godine, tijekom deset nezaboravnih dana, omogućiti svim posjetiteljima da zavire iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i dožive čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora.

I zagrebački park Ribnjak će se, od 25. do 29. srpnja, predstaviti u svom ljetnom izdanju kada će se održati drugi po redu Crossover festival Zagreb. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu koji spaja različite glazbene žanrove, kulture i jezike, a novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partyji koji će se održavati u petak i subotu, 27. i 28. srpnja, u Kaptol Boutique Cinema.

TZ Grada Zagreba

Dvorišta

 

Direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld ističe: „Zagreb je atraktivno odredište cijele godine, a TZGZ s partnerima upravo kroz brojna kulturna, gastro, zabavna i sportska događanja nastoji posjetiteljima učiniti boravak u Zagrebu što ugodnijim i kvalitetnijim. Ljetna događanja i gostima koji su na moru čine Zagreb atraktivnim te se oni rado odlučuju posjetiti naš grad i obogatiti svoj odmor u Hrvatskoj.“

Popis svih događanja dostupan je na: http://www.infozagreb.hr/dogadanja#sve.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo