BRZA REAKCIJA SLUŽBI

VIDEO, FOTO: VELIKI POŽAR U ZAGREBU Gorjela je Kockica, zgrada u kojoj su smještena dva ministarstva, djelatnici do dolaska vatrogasaca gasili vatru

 
 Marko Todorov/ Jutranji.hr / Hanza Media

U petak poslijepodne u Zagrebu se zapalila popularna Kockica, zgrada od deset etaža na Prisavlju, potvrdili su nam zagrebački vatrogasci.

Reporter Jutarnjeg lista s mjesta događaja javlja kako se radi o velikom požaru koji je navodno zahvatio više etaža zgrade. Tragovi čađe, dima i gareža vide se na najmanje osam katova, od druge etaže naviše. Na teren je stigla i policija, a osim vatrogasaca preventivno su stigli i djelatnici zagrebačke Gradske plinare.

Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Zagreba Miroslav Merčep rekao nam je kako su djelatnici sami gasili požar do dolaska vatrogasaca.

- Dojava o požaru došla je nešto prije 16 sati. S obzirom na dojavljenu veličinu požara angažirali smo vatrogasce iz tri postaje. Iz postaje Centar došlo je 13 vatrogasaca, a devet ih je došlo iz Novog Zagreba te smo angažirali i kolege iz postaje Žitnjak - rekao je Merčep za Jutarnji.

Naveo je kako je naporima djelatnika koji su se zatekli u Kockici požar prigušen.

- Provedena je i evakuacija zaposlenih, a ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za ljude. Požar je ugašen, više nije aktivan, zahvatio je uglavnom fasadu te se nije širio prema unutrašnjosti zgrade - rekao nam je Merčep, dodajući kako je požar zahvatio područje zgrade od trećeg do desetog kata.

Fotogalerija: U Zagrebu je gorjela "Kockica"

Pristup znatiželjnicima i novinarima je zabranjen. Požar je ugašen, a vatrogasci rade na raščišćavanju terena. Naš reporter javlja kako je uokolo pobacano mnogo nagorjelih dasaka, prozorskih okvira i uredskog materijala.

Vatrogasci su, doznajemo, vrlo brzo nakon dojave o požaru stigli na lokaciju i krenuli s gašenjem vatre.

Zgrada koja je zaštićena kao kulturno dobro RH izgrađena je 1968. godine, a ondje je bilo sjedište centralnih komiteta Saveza komunista Hrvatske i Saveza omladine Hrvatske te Glavnog odbora Socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske.

Danas su u zgradi smješteni Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:32