BACKO MINI EXPRESS

VIDEO: PREPOZNAJETE LI DRSKOG KRADLJIVCA? Snimljen muškarac kako na Adventu u Zagrebu krade izuzetno vrijedan eksponat

 
 Screenshot / YouTube

Drugi dan nakon što je Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, otvorio svoja vrata u sklopu Adventa u Zagrebu, našao se na udaru lopova. Nepoznati muškarac ukrao im je vrijednu lokomotivu, a ekipa Backo Mini Expressa obratila nam se s molbom za objavom.

Lopova koji se potrudio biti neprimjetan, ipak su snimile nadzorne kamere te se na snimci jasno vidi kako jednu lokomotivu sprema u džep.

‘U subotu 2. prosinca ukradena je jedna vrijedna lokomotiva koju bismo rado vidjeli vraćenu. Imamo video snimku počinitelja, te bismo Vas zamolili da objavite taj video kako bi počinitelj lakše bio identificiran’, napisali su u mailu.

Backo Mini Express prima posjetitelje u Gundulićevoj ulici u Zagrebu već dvije godine i postali su jedan od prepoznatljivih turističkih sadržaja Zagreba. Prije neki dan pohvalili su se i činjenicom da su postali peta najveća europska maketa željeznice. Osim toga, Backo Mini Express jedina je maketa u Europi u čijem se prostoru uz meteorološke pojave, vizuale i zvuk, efekt kiše i grmljavine prezentira 3D simulacijom radi što vjernijeg doživljaja sadržaja makete.

Na gotovo 300 četvornih metara prometuje više od 100 vlakova istodobno. U dvije godine od kada je počela s radom, kao rezultat volonterstva i zaljubljenosti u vlakove, mini-željeznica postala je iznimno popularan sadržaj Adventskog sajma u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:01