STRAŠNO

VIDEO: Stanari u zgradi u Zagrebu snimili mladića kako šara po fasadi, ali to je ništa u usporedbi s odvratnim stvarima koje izvodi jedan muškarac

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.11.2018. u 13:46

Hanza Media

 

Stanari zgrade u Tratinskoj ulici u Zagrebu na rubu su živaca zbog vandala koji im stalno uništavaju fasadu zgrade. Javila nam se predstavnica stanara zgrade (podaci poznati redakciji) i požalila se na sistematsko uništavanje fasada sprejem.

Koliko god se stanari trudili sanirati probleme i dobro održavati zgradu, vandali se opet pojave i unište pročelje.

- Zgrada je u stopostotnom privatnom vlasništvu i primjer smo dobrog i redovnog održavanja iz vlastitih sredstava pričuve i kredita. Do sada smo zamijenili krov, lift, ulazna vrata, zaključno s obnovljenom fasadom ovog proljeća. Kredit za fasadu ćemo otplaćivati sedam godina - rekla nam je predstavnica stanara koja nam je poslala i snimku uništavanja pročelja zgrade.

 

- Od kuda pravo ljudima da uništavaju privatnu imovinu građana? Policiji smo prijavljivali krađe bicikla i slično. Bili su profesionalni i uslužni, ali rezultata do sada nema. Stoga se pitamo da li ima uopće smisla prijaviti uništavanje pročelja? Vjerujem da policija zna o kojim se to osobama radi, pa zašto ne reagira? Taj osjećaj nemoći i nezaštićenosti nas građana je ogroman i na granici da počnemo sami braniti sebe i svoju imovinu. Uostalom, kakva je to slika Zagreba kao turističkog odredišta? Promatram turiste koji kreću iz hotela na Trešnjevci prema centru grada i zapažam njihove zabezeknute poglede na naša išarana i uništena pročelja...

Predstavnica stanara poslala nam je i snimke s nadzornih kamera kako muškarac u crnoj odjeći baca pseći izmet u predvorje zgrade.

- Zar je potreban ikakav komentar?

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo