Vijećnici: Drakonske kazne za sve vozače na Malešnici

ZAGREB - Vijeće gradske četvrti Stenjevec, kojem pripada i naselje Malešnica, danas će na sjednici uputiti apel javnim institucijama, posebice II. policijskoj postaji, da područje te četvrti bude proglašeno područjem nulte tolerancije na prometne prekršaje.



Potaknuti užasnom tragedijom i pogibijom danas pokopane djevojčice Stele Župančić, vijećnici predvođeni Mariom Jelićem zahtijevat će od policije da strogo kažnjava sve prekršitelje koji ne poštuju prometne propise.



- Ove smo godine postavili u četvrti toliko ležećih policajaca koliko u pola Zagreba, zbog čega su se stanovnici i žalili. No, izgleda da ni time ne možemo riješiti sve probleme. Na raskrižju na kojem je poginula Stela i prije je bilo mnogo nesreća, a prije tri godine promet smo regulirali semaforima. No, redovito se prolazi kroz crveno svjetlo. Imamo najviše djece u Zagrebu, uputit ćemo apel da se napokon uvede red na naše prometnice - rekao je danas Mario Jelić.



U međuvremenu, 32-godišnji T. R., vozač vozila Hitne pomoći koja su usmrtila djevojčicu, i dalje je na bolovanju, a u Hitnoj još nisu donijeli odluku od njegovoj suspenziji. I dalje se čeka, kako nam je potvrdila ravnateljica Ingrid Bošan-Kilibarda, službeno policijsko izvješće o nesreći. U školi koju je pohađala Stela formiran je i krizni stožer.



Bijele ruže za Stelu

Roditelji, seka Kristina te bake Ivana i Đurđa danas su se na zagrebačkom groblju Miroševac zajedno s petstotinjak prijatelja i rodbine s bijelim ružama posljedni put oprostili od sedmogodišnje Stele Župančić, koju je prošli tjedan usmrtilo vozilo Hitne pomoći dok je prelazila cestu preko zebre. Posljednju počast maloj Steli odao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je izrazio sućut članovima obitelji Župančić.    (A. Mi.)





Tomislav Kukec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:58