KAOS

VJETROVITI METEŽ U METROPOLI Nema kvarta u Zagrebu u kojem vatrogasci nisu intervenirali. Olujni vjetar rušio stabla, uništavao tende, trgao antene

Zeljko Puhovski / CROPIX

Nevrijeme u Zagrebu

 

Nema kvarta u Zagrebu u kojem danas, zbog posljedica vjetra koji hara metropolom gotovo cijeli dan, nisu intervenirali zagrebački vatrogasci.

Od novozagrebačkih naselja Travnog, Utrina i Savskog Gaja, preko Savice, Knežije, Trešnjevke i centra pa sve do Vrapča, Podsuseda i Črnomerca te Granešine i Bukovca zabilježeno je preko 20 intervencija.

FOTOGALERIJA: Olujni vjetar čupao stabla u Zagrebu

 

Zbog jakog vjetra koji je porušio stabla, vatrogasci su imali najviše intervencija. No, osim uklanjanja stabala s prometnica koji su ometali promet, kao i prolaznike u pješačkoj zoni, a jedno stablo je čak palo i na dječji tobogan no srećom bez posljedica, vatrogasci su tijekom proteklih pet sati skidali i odvaljene crjepove s krovova te fasade s objekata.

No, neki od potrganih crjepova još su i dalje opasnost s obzirom na vjetar praćen kišom koji neumorno puše pa vatrogasci ne uspijevaju odraditi posao.

 

Uklanjali su i potrgane tende, ali i antene koje su "prijetile" prolaznicima, a gasili su i požar kontejnera za smeće, kao i napuštenih objekata. U cijelom tom vjetrovitom metežu vatrogasci su pružili intervenciju i stanarima na Malešnici te u novozagrebačkom naselju Utrine, a kojima su otvarali vrata stanova, odnosno balkona koje je zalupio vjetar.

Jak vjetar puhao je i u Karlovcu gdje je iščupao ogromno stablo koje je zatim palo na parkirane automobile. Jedno je vozilo manje, dok su druga dva prilično uništena, javlja KAportal.

Sredozemna ciklona Dalmaciji je donijela obilne padaline. Prema podacima s Pljuska.com, do 19 sati najviše je kiše palo u Dolu na Hvaru gdje su pale 92 litre po kvadratnom metru, što znači da je u pola dana palo više kiše nego što u tom mjestu prosječno padne u cijelom svibnju.

U Splitu je palo 80 litra po kvadratnom metru, kao i u Poljicima kod Marine, u Kaštel Štafiliću palo je 68, u Milni na Braču 54, Okrugu Donjem 53, u Postrani 52, Biogradu na Moru 49, na Korčuli 46, u Makarskoj 21...

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo