VK Dinamo u srpnju igra prvu službenu utakmicu

ZAGREB - Bratić bivšeg hrvatskog vaterpolskog reprezentativca i fotomodela Vite Padovana, Jasen Padovan, osnovao je nedavno sa svojim kolegama iz struke Vaterpolo klub Dinamo koji će prvu utakmicu u Hrvatskoj vaterpolskoj ligi zaigrati 15. srpnja na plivalištu Šalata kada je na rasporedu utakmica prvog kola 3. lige.



Ideju o osnivanju kluba Padovan je dobio nakon odlaska iz Mladosti, a za ovo se ime odlučio jer je želio da ga ono što više asocira na Zagreb.



- Dinamo je najatraktivniji u Zagrebu i zato sam se odlučio na to ime. Dinamovac sam cijeli život i ponosan sam što mi klub nosi to ime - priča Padovan koji se nada da će klub uskoro svoj bazen imati na Sveticama, upravo pokraj Dinamova stadiona i sjedišta nogometnog imenjaka.



Do tada svoje treninge odrađuju na plivalištima Mladosti i u Utrinama. VK Dinamo okuplja sve uzraste vaterpolista, od 95. godišta, pa sve do seniora. U klubu rade tri trenera, a cilj im je odgojiti mlade naraštaje te ući u prvu hrvatsku ligu.



- U klubu radimo skromno, polako i temeljito. Želimo da jednog dana izrastemo u veliki klub i nastavimo tradiciju uspjeha Mladosti i Medveščaka u Europi - objašnjava Padovan koji se nada da će 15. srpnja na Šalati biti puno plivalište.



Tada će nastupiti seniorska momčad VK Dinama koja će tijekom ljeta pokušati ući u drugu vaterpolo ligu, za što Padovan smatra da imaju velike šanse jer u momčadi igraju i brojni iskusni igrači.



Sanjin Španović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:55