Za obnovu Umjetničkog paviljona 8,4 milijuna kuna

ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić danas je obišao radove na rekonstrukciji Umjetničkog paviljona u koju će Grad investirati 8,4 milijuna kuna.



S tim novcima iz gradskog proračuna bi se do jeseni trebala obaviti zamjena staklenog pokrova, obnoviti električne instalacije te uvesti nova rasvjeta, a dogovoreno je i da se urede odnosi između zakupca restorana i paviljona.



Naime, zakupac restorana se, govori Miroslav Rožić (HSP), predsjednik Upravnog vijeća Umjetničkog paviljona, proširio izvan ugovorom dogovorenih gabarita, a i vodećim ljudima paviljona nedostaje radnog prostora kao i ljudi koje ne mogu angažirati jer ih nemaju gdje fizički smjestiti.



Također postoji i dug od neplaćene zakupnine u iznosu od oko 750 tisuća kuna koji je otišao u zastaru jer je ugovor bio sklopljen između Grada i zakupca, a gradske vlasti nisu na vrijeme podnijele tužbu. To je ostavilo traga na paviljonu jer je ugovor sklopljen tako da se održavanje Umjetničkog paviljona financira od te zakupnine. Unatoč svemu, gradonačelnik Bandić danas je najavio da će se ti odnosi regulirati, ali da će restoran i dalje ostati u Umjetničkom paviljonu.



- Urediti ćemo fasadu paviljona, a trebalo bi investirati i u parkete. U paviljon nije ulagano zadnjih stotinjak godina - izjavio je Bandić.   




Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:24