USKORO OTVORENJE

ZAGREB DOBIVA JOŠ JEDAN ŠOPING CENTAR Kompleks će imati nogometno igralište na krovu

Na tri etaže prostirat će se suparmarket, pošta, banka, igraonice, baletna škola, igralište na krovu te prva velika garaža u tom kvartu

Tri etaže, prva garaža za parking u tom dijelu grada, nogometno igralište na krovu, veliki supermarket u prizemlju, DM, Tisak, banka, pošta, dječje igraonice... Sve to nalazit će se u poslovnom centru Gračani, gdje su radovi već odmakli i čije se otvorenje očekuje krajem studenog.

U izgradnju centra u Gračanima uloženo je 100 milijuna kuna, a projekt je osmislila Helena Mirić. Ukupna površina na kojoj će biti novi objekti obuhvaća otprilike tri hektara.

Prvi je to pravi trgovački centar u sjevernom dijelu grada pa stanovnici Gračana, Mlinova, Šestina, Markuševca i Gornje Dubrave više neće morati putovati u druge dijelove grada kako bi obavili shopping.

Prilikom planiranja centra u Gračanima cilj je bio i svim stanarima u tom dijelu grada pružiti zabavni program koji je dugi niz godina nedostajao u sjevernom dijelu metropole.

Otvorenju centra raduje se i predsjednik vijeća Podsljeme Krešimir Kompesak, koji tvrdi da će centar biti od velike pomoći građanima:

- Otprilike 20 tisuća ljudi živi u četvrti Podsljeme i svaki dan putuju do najbližih trgovačkih centara. Trenutno je najbliži Kaptol centar u Novoj Vesi - kaže nam Kompesak.

Još jedna prednost novog centra je i njegova garaža, koju će osim kupaca moći koristiti i svi koji dolaze planinariti na Sljeme. Planinarima je dosad bilo dostupno jedino parkiralište uz cestu Bliznec koji ima dosta ograničen broj mjesta.

Ime centra još nije odabrano. O njemu će odlučiti posjetitelji i stanovnici sjevernog dijela grada. Autor naziva centra, koji će biti odabran putem natječaja, bit će nagrađen iznosom od 10.000 kn.

Zbog gradnje centra uvode se i promjene u javnom prometu. Od Mihaljevca će biti produžena autobusna linija 233 Mihaljevac - Markuševec.

Početna stanica tramvaja broj 15 na Mihaljevcu trebala bi se pomaknuti oko 25 metara sjevernije i nathodnikom povezati s livadom na kojoj će se nalaziti ulaz u početnu postaju žičare i poslovni centar.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 220914.Radovi na novom trgovackom centru u Gracanima su pri kraju.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 220914.Radovi na novom trgovackom centru u Gracanima su pri kraju.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

(FOTO: Goran Mehkek/Cropix)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:58