GRADSKA TVRTKA

ZAGREB OSNIVA NOVU FIRMU ZA DOTRAJALE SPORTSKE OBJEKTE Doznali smo kako bi se svojevrsni sportski holding trebao zvati i što je prvo na redu za obnovu

Milan Bandić
 Damir Krajac / CROPIX

Sportski objekti mogao bi biti naziv nove tvrtke u vlasništvu Grada Zagreba čiji će cilj biti obnova dotrajalih sportskih objekata u metropoli. Doznajemo da bi tvrtka, svojevrsni sportski holding, čiji je idejni začetnik prvi čelnik Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, trebala imati upravu u kojoj će moći biti do pet direktora, a prvi objekt koji će obnavljati je Športsko-rekreacijski centar Šalata.

Za osnivanje te tvrtke, čiji bi temeljni kapital bio 20.000 kn, gradonačelnik Milan Bandić trebat će zeleno svjetlo zastupnika na sjednici Skupštine krajem veljače, a po željama inicijatora nove tvrtke, ŠRC Šalata bi se “unijela u temeljni kapital novoosnovanog društva radi početka izvršenja samog projekta obnove kroz financiranje putem komercijalnih banaka”, kako stoji u obrazloženju akta o osnivanju.

Jedini član društva Sportskih objekata bit će Grad Zagreb, no tvrtku će zastupati direktor koji će morati imati VSS i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

“Obnavljanjem predmetnih objekata omogućit će se njihova bolja iskoristivost i iznajmljivanje, kao i obavljanje raznih drugih djelatnosti čime će se uprihoditi značajnija novčana sredstva u odnosu na postojeće novčane prihode. Također, imajući u vidu konstantno povećanje broja stanovnika grada Zagreba i njihovih potreba, povećat će se mogućnost izvršavanja brojnih programa javnih potreba za sport grada Zagreba”, stoji u obrazloženju odluke o osnivanju.

Osnivanje tvrtke, zanimljivo, dolazi u vrijeme kada Grad pokreće proceduru za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju i natkrivanje maksimirskog stadiona, no sudeći po najavama, prvi projekt trebali bi biti bazeni na Šalati. Grad je natječaj za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju bazena ŠRC-a Šalata raspisao još 2016., vrijedan je 7,5 mil. kuna, a na natječaju je pobijedila zajednica ponuđača Proarh tri i Radionica Statike koja je ponudila cijenu od 2,57 mil. kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:30