PRVE ŽRTVE INSPEKCIJE

Zagreb: Zatvorili 'People's' i 'Jackie Brown' zbog pušenja

Sanitarna inspekcija noćas je obišla 16 lokala, a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi navodi kako će narednih dana pojačano provoditi kontrole provedbe Zakona o zabrani pušenja
Osijek, 050509.Ilustracija za Zakon o pusenju u ugostiteljskim objektima koji sutra stupa na snagu.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX

ZAGREB - Popularni restoran i lounge bar People’s te kafić Jackie Brown u Kaptol centru prve su žrtve Zakona o zabrani pušenja.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u subotu navečer krenula je u nenajavljenu inspekciju zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a od ukupno 16 klubova, dva spomenuta zatvorena su zbog učestalog kršenja zakona!

Ugostitelji kršili zakon

“Objektima Jackie Brown i People’s izdano je rješenje o zabrani rada”, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Zbog onemogućavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, dodaje se, objektu People’s bit će podnesen i zahtjev za prekršajni postupak.

Nenajavljena inspekcija

Sanitarna inspekcijama vlasnicima kafića daje rok od osam dana za ispravak svih nedostataka, dok se novčana kazna za nepoštivanja zakona penje i do 150.000 kuna. Baru Jackie Brown, pak, prijeti zatvaranje na duži rok i još veća kazna jer vlasnik nije poštivao rješenje o zabrani rada. Njegov komentar danas nismo uspjeli dobiti, dok je Ivan Medved, suvlasnik kluba People’s, kratko rekao kako nema komentara.

Sanitarna inspekcija najavila je daljnju i pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:44