VELIK I TEŽAK OTPAD

ZAŠTITNE MASKE I RUKAVICE ZAČEPILE KANALIZACIJU U ZAGREBU Iz Otpadnih voda poslali apel: 'Ne bacajte ništa što nije razgradivo u svoje toalete'

 Zagrebačke otpadne vode

Tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. objavila je na svojoj internetskoj stranici da su na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba 1. svibnja 2020. godine uočene crne grudice.

Zaposlenici tvrtke zbog toga su morali otvoriti fine rešetke i crpke te su uočili da su peraje na finim rešetkama bile djelomično neispravne, a crpke blokirane.

Zagrebačke otpadne vode kažu da su oštećenje uzrokovale velike i masom teške nakupine dezinfekcijskih maramica, tekstila, respiratornih maski te silikonskih rukavica. Spomenuti otpad omotao se oko lamela rešetki i nakupio u pumpama.

- Svi ti materijali imaju visoku vlačnu čvrstoću zbog čega se ne raspadaju u vodi već se zalijepe u velike grude u uređaju za pročišćavanje otpadnih voda i uzrokuju puno problema. Primjerice, u ovom slučaju naši zaposlenici su sve te blokade unutar uređaja morali prvo ukloniti ručno, da bi se tek onda moglo pristupiti popravku te pustiti začepljene pumpe u daljni rad. Kako ne bi došlo do novih situacija ovoga tipa apeliramo i pozivamo građane na odgovorno ponašanje te da ne bacaju ništa što nije razgadivo u svoje toalete i kanalizaciju - rekli su iz Zagrebačkih otpadnih voda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:22