NESLAGANJE ZASTUPNIKA

ZBOG PRALJKA ODGOĐENA SJEDNICA ZAGREBAČKE GRADSKE SKUPŠTINE Bandić: 'Na Sveticama će se graditi najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj'

Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine
 Damjan Tadić / CROPIX

11:30 - Nakon što je HNS objavio kako će novac koji je trebao biti uložen u kamp na Sveticama uložiti u infrastrukturu hrvatskih nogometnih klubova, gradonačelnik Milan Bandić jutros je na aktualnom satu Gradske skupštine najavio kako će se na Sveticama graditi najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj.

- Gospoda iz HNS-a nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za gradnju kampa. I sada mrvice siju i dijele po Hrvatskoj. I to je dobro. Neka dobiju i ostali. Hvala Bogu da su odustali. Imali smo najbolju namjeru, molio sam Kaptol da izađe ususret. Nizašto ih ne optužujem, imaju svoje razloge zašto su odustali. Mi smo sklonili ruglo i balon koji je bio tamo, završili smo bazen. No nije svako zlo za zlo. Mi smo održali sastanak u Gradu sa pročelnicom Ureda za strategijsko planiranje da se angažiraju najbolji arhitekti i da projektiramo tamo najbolji rekreacijski centar u Hrvatskoj. To je naša zadaća. Za rekreativce i atletičare. Mi ćemo napraviti to puno ljepše i konkretnije. Betonizacije neće biti. No sve ćete znati za vrijeme. Projekt će biti gotov do polovice 2018. godine – odgovorio je Bandić na pitanje HDZ-ovog Kazimira Ilijaša.

Na pitanje hoće li se graditi rukometni dom, Bandić je rekao kako neće sijati iluzije, bilo je govora o tome kada smo u Tunisu osvojili srebro. To je bilo vrijeme kada smo gradili arene.

- Tada su Penezić i Rogina za 12 milijuna kuna projektirali dom. To nije bačeni novac, nismo odustali, ali to nije prioritet. Moramo još završiti taj nesretni stadion - rekao je Bandić.

----------------------------------------

10:40 - Minutom šutnje za sve žrtve rata nastavljena je sjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Predsjednik skupštine Andrija Mikulić zastupnike je pozvao sljedećim riječima.

- Jučerašnja presuda međunarodnog kaznenog suda izazvala je kod građana Zagreba osjećaj tuge i nepravde. Građani Zagreba i sami su proživljavali strahote rata i zagrebački branitelji nisu štedjeli svoje živote na svim ratištima braneći hrvatski narod od agresije. Građani Zagreba bili su žrtve topničkih napada agresora u kojima nisu bila pošteđena ni djeca. Građani Zagreba širom su otvorili svoja vrata domova izbjeglima od ratnih stradanja ne pitajući za vjeru ili nacionalnost. Zato poštovani zastupnici pozivam Vas da zajedno odamo počast svim stradalim civilima poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kao i svima koji su nastradali tijekom ratnog vihora u Hrvatskoj i BiH čiji gubitak je ostavio u boli i patnji brojne obitelji i njihove bližnje . Sve žrtve moraju zauvijek ostati zapamćene kako bismo očuvali u budućnosti slijedeće naraštaje od zla rata, a jučerašnja smrt generala Praljka neka ostane zadnja žrtva tragičnih ratnih zbivanja – rekao je Mikulić.

Pozivu se nisu odazvali zastupnici SDP-a, GLAS-a i Kluba Lijevog bloka koji su napustili vijećnicu.

----------------------------------------

Početak sjednice Gradske skupštine koja je trebala početi jutros u 9 sati odgođena je za 10.15 nakon što su Neovisni i HDZ predložili da gradski zastupnici održe minutu šutnje sa generala Slobodana Praljka.

- Neki klubovi s tim imaju veliki problem. I do jučerašnjih je događaja došlo upravo jer su mnogi od aktera koji ne žele u tome sudjelovati doprinijeli da se tragični teatar u Haagu održi – rekla je Neovisna Bruna Esih.

Trenutno se održava sastanak klubova Gradske skupštine pa još nije poznato tko nije želio podržati ovakav prijedlog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20