AKTIVISTI NE ODUSTAJU

‘Budu li nas i dalje ignorirali, zaustavit ćemo cijeli projekt!’

Aktivisti se pitaju odakle Horvatinčiću 15 milijuna eura uloženih u projekt
 Ranko Šuvar/Cropix

Ako institucije u roku od 10 dana ne riješe situaciju oko Varšavske, gdje aktivisti već gotovo mjesec dana blokiraju radove na izgradnji rampe za podzemnu garažu kompleksa Cvjetni, prosvjednici najavljuju zaustavljanje cijelog projekta unutar bloka.

Aktivisti se pitaju i odakle Horvatinčiću 15 milijuna eura za projekt te od Ureda za sprečavanje pranja novca traže istragu. Iz dokumenata koji su, navodno, procurili iz HOTO grupe doznali su detalje kojima Hypo banka uvjetuje davanje kredita investitoru.

- U dokumentu stoji da mora postojati potvrda projekta, a za Varšavsku 6 ne postoji jer nisu rješeni vlasnički odnosi. Postoje i zabilježbe na nekretninama na Trgu Petra Preradovića 4.

Treći je uvjet da Horvatinčić mora osigurati 80 posto predugovora za zakup poslovnih prostora, a mi doznajemo da on to nema. Mora osigurati i 15 posto vlastitih sredstava prije dobivanja kredita. Horvatinčić tvrdi da je uložio 15 milijuna eura svog novca, a javna je tajna da je te novce posudio iz krugova zagrebačkog krim miljea - optužuje Celakoski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:14