ZAGREB - Smanjili smo prinose s deset na sedam tona po hektaru - rekla je u jučerašnjem Jutarnjem Ivana Nemet, enologinja za bijela vina u Feravinu, opisujući kako je nastala graševina Dika iz 2009. godine, koja je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem kutjevačkom Festivalu graševine.
Dikina pobjeda golemo je iznenađenje jer Feravino, veliki slavonski proizvođač, dosad nije osobito marilo za kvalitetu svojih vina (ne računajući predikate). Feravinova su vina uglavnom bila ili razvodnjena ili zagorena, bez ikakvih specifičnih pozitivnih značajki, i s najružnijim etiketama na svijetu.
Dosadašnja niska razina Feravinovih proizvoda ne čudi: ako su doista brali desetak tona po hektaru, vjerojatno ni postupci u podrumu nisu bili puno ambiciozniji.
Senzacija iz Feričanaca
Dika ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....