AHILEJ

JE LI ODABRAN DOSTOJAN NASLJEDNIK HOBOTNICE PAULA? Čuvar slika u muzeju predviđat će pobjednike u Rusiji, evo zašto je izabran i što Putin ima s tim

 
 Profimedia, Sputnik

Svjetsko nogometno prvenstvo samo što nije počelo, pripremaju se rekviziti, kupuju dodatni televizori.

Ali oni ozbiljni, koji tijekom prvenstva planiraju uložiti značajna sredstava u predviđanje rezultata, proučavaju stanje u pojedinoj reprezentaciji, prate je li koji od ključnih igrača ozlijeđen, loše volje ili posvađan sa ženom/djevojkom pa bi mogao biti indisponiran zbog neurednog seksualnog života. No, kao i proteklih godina, mogu sve to lijepo zaboraviti, opustiti se i mirno pričekati što će reći životinja ove godine zadužena za prognoze rezultata.

Domaćini su izabrali mačka kojem je ime Ahilej i koji živi u muzeju Ermitažu u Sankt Peterburgu. E, ta je informacija zasigurno razjarila mnoge u Moskvi. Naime, Vladimir Putin je rođen u Sankt Peterburgu dok je još bio Lenjingrad i njegovim jačanjem na čelu Rusije taj je grad važnošću nadišao metropolu.

Sada skida kile

Kako je Putinu ovo svjetsko prvenstvo izuzetno važno, sasvim je jasno da su organizatori pazili na grad u kojem će izabrati prognozera. Objavili su također da je ovaj put izabrana mačka jer je poznato da one imaju urođeni instinkt. Ahilej je samo jedna od mnogih mačaka koje žive u Ermitažu gdje čuvaju umjetnine od napada glodavaca, a za svoju se novu ulogu pripremao pogađajući rezultate s Kupa konfederacija prošle godine. Budući da je gluh, horde novinara koje će čekati njegova proročanstva neće ga moći omesti.

Rezultate utakmica pogađat će birajući između dviju zdjelica s istom hranom, ali različitim zastavama. Trenutačno je na pripremama, javljaju organizatori, a prenosi Reuters, jer je malo predebeo.

“Ljudi ga hrane više nego što bi trebali. Budući da je više sličio na loptu nego na mačka, stavili smo ga na strogu dijetu”, rekla je veterinarka Ana Kondratjeva koja se sada brine o njemu.

Inače, svoje je redovito predviđanje objavio i UBS. Prema algoritmu koju su razvili u toj švicarskoj banci, svjetski će prvak biti Njemačka i za to ima 24 posto vjerojatnosti. “Vatreni” prema UBS-u stoje jako loše, imaju samo 0,2 posto. Ali, što bankari znaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:09