ODUŠEVILA SUGRAĐANE

VIDEO, FOTO: ČIN DOBROTE KAKAV SE RIJETKO VIĐA Bez razmišljanja je pomogla starijem čovjeku, a onda su joj se javili gradonačelnik, sveučilište...

 
 Facebook

Ponekad je dovoljna i najobičnija dobrohotna gesta, nešto što možda podrazumijevate ili nesvjesno činite svaki dan, da vas netko primijeti i okrene vam život naglavačke.

No, to se otprilike dogodilo Evoni Williams, tinejdžerici čija je ljubazna gesta toliko dirnula korisnike interneta da su joj samoinicijativno odlučili promijeniti život nabolje.

Teksašanka se zaposlila u restoranu Waffle House u La Marqueu kako bi uštedjela novac za fakultet. Svoj je posao uvijek radila savjesno i odgovorno, imajući druge ciljeve na pameti.

Slučajna mušterija slikala ju je jedno jutro dok je pomagala 78-godišnjem muškarcu kojem su ruke bile suviše drhtave da bi si sam mogao izrezati meso na komadiće.

- Ne znam njezino ime, ali čula sam tog starijeg čovjeka kako joj govori da mu ruke ne rade dobro. Imao je i masku s kisikom i teško je disao. Ona je bez razmišljanja uzela njegov tanjur i počela mu rezati meso. Možda vam se ovo čini kao sitnica, ali za njega je to sigurno bila velika stvar. Ne mogu opisati koliko mi je drago što sam svjedočila takvom trenutku dobrote i ljubaznosti na početku dana dok se sve na ovom svijetu čini tako negativno… Kad bismo svi ponekad bili ova konobarica i izdvojili malo vremena da pomognemo drugima, napisala je impresionirana Laura Wolf na Facebooku.

Njezinu je objavu vidjelo na tisuće ljudi koji su komentirali kako bi konobarica za svoj nesebični čin trebala dobiti nagradu.

Gradonačelnik La Marquea Bobby Hocking proglasio je ovogodišnji Dan žena njezinim danom, Danom Evonni Williams, a predstavnik Sveučilišta Texas uručio joj je stipendiju od 16.000 dolara za studij poslovnog menadžmenta na njihovom fakultetu.

Maturantica nije mogla prestati plakati kad su je obasuli neočekivanim poklonima i skromno je rekla: - To je nešto što bih uvijek napravila. Gospodin je trebao pomoć jer mu ruke nisu dobro funkcionirale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:02