PRVO ČOVJEK, ONDA VOZAČ

VOZAČ JAVNOG PRIJEVOZA POKAZAO VELIKO SRCE Kad je vidio majku s bolesnim djetetom nije puno razmišljao, s putnicima ih je prevezao na hitnu

Edin Bećirević
 Facebook

Vozač GRAS-a, sarajevskog pandana zagrebačkom ZET-u, pokazao je veliko srce kad je pomogao ženi koja je s bolesnim djetetom u naručju stajala kraj ceste. Vozač nije puno dvojio već ih je odmah prebacio u bolnicu.

Edin Bećirević u utorak navečer je bez imalo razmišljanja pritekao u pomoć nesretnoj ženi, piše Klix.

Vozio je na liniji Rajlovac-Željeznička stanica, a u trenutku kad se autobus nalazio na okretištu Rajlovac, uočio je ženu koja je u naručju držala bolesno dijete s još jednom djevojčicom, vidno uznemirene i uplašene.

Nije puno razmišljao već ih je upitao treba li im pomoć. Gospođa je odgovorila da čeka nekoga od članova obitelji koji ih treba prebaciti u Hitnu pomoć, no nije se pojavio. Edin je tad nazvao Hitnu, no odgovorili su mu da trenutno nemaju nijedno vozilo na raspolaganju.

Bez puno razmišljanja, nakon što je obavijestio dispečera, prevezao je majku s djetetom na hitnu te pozvao liječnike da preuzmu bolesno dijete.

Premda autobus u tom trenutku nije bio prazan, putnici su prepoznali Edinovu humanost i bez zadrške su podržali njegovu gestu. Pritom su komentirali da bi ovakve primjere svi trebali slijediti, a na Edinovom Facebook profilu sad sa svih strana stižu poruke i čestitke. ‘Bravo rode, ti si pravi čovjek koji ima dušu i hoće pomoći, svaka čast’, ‘Naš ponos’, ‘Svaka čast, malo je takvih u današnje vrijeme’, samo su neki od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:55