RAZLJUTILI MNOGE

FOTO: 'SVI KOJI POZNAJU TAJ GRAD ZNAJU DA JE TO PREVARA!' Ogorčenje u BiH zbog promotivnog oglasa poznate hrvatske turističke agencije

 
Mostar
 Duje Klaric / CROPIX

Turistička agencija Adriatic Travel sa sjedištem u Splitu u svojoj ponudi turistima pruža mogućnost posjeta hercegovačkim gradovima Mostaru i Međugorju. Međutim, na promotivnoj fotografiji koja prikazuje Mostar prekriven snijegom, fotomontažom su uklonjene dvije džamije, a križ se našao na pogrešnome mjestu, objavio je portal Oslobođenje.ba.

Adriatic Travel

- Svi koji imalo poznaju Mostar znaju kolika je ovo prevara! Osim što su na Forticu stavili križ, na mjesto Tabačica džamije zvonik, a umjesto Neziragine džamije drugi zvonik, još su i nepismeni! - napisao je Sanel Kajan, novinar iz Mostara, ukazujući i na pravopisnu pogrešku na fotografiji na kojoj umjesto "snježni" piše "sniježni".

Oslobođenje.ba dodaje kako je agencija iz Splita ovim postupkom pokazala nepoštovanje ne samo prema kulturnom naslijeđu grada, nego i prema očekivanjima vlastitih klijenata koji se mogu osjetiti prevarenim kad dođu u Mostar u kojem ipak dominira orijentalno naslijeđe.

Adriatic Travel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:45