HIT U SVIJETU

'MIŠIĆAVI SPORTAŠ TRAŽI PARTNERA ZA DISKRETNU ZABAVU...' Tisuće ljudi iz Hrvatske na gay aplikaciji, traže vezu i seks, a ima i oženjenih...

 
 Društvene mreže, Screenshot (korisnici aplikacije Grindr)

Grindr je jedna od najbrže rastućih aplikacija na svijetu. Koriste je milijuni, a jako je popularna i u Hrvatskoj, gdje na njoj dnevno 'vise' tisuće korisnika, i to većinom muškarci u dobi od 18 do 60 godina.

Jako je popularna u Zagrebu, Splitu i Rijeci, piše Slobodna Dalmacija.

No, sada dolazimo do jedne zanimljive informacije. Naime, to je aplikacija za spajanje gay muškaraca koji traže vezu ili seks.

Grindr

Grindr

Što je popularni Tinder u hetero svijetu, to je Grindr u gay svijetu.

- Tražim sportivo muškarca, u dobi od 19 do 30 godina. Oženjen sam, pa molim za diskreciju - samo je jedan od stotina profila koji se mogu pronaći i u Splitu. - Mišićav sam i bavim se sportom, total muškog ponašanja, tražim isto takvog za povremeno viđanje u diskreciji, glasi pak drugi profil.

Grindr

Grindr

Grindar gay aplikacija za pronalaženje partnera, je lansirana 2009. godine, sada ima milijune korisnika, od kojih samo u Londonu 700 tisuća.

Veliku popularnost ima u muslimanskim zemljama, napose u onima gdje je gay seksualni odnos zabranjen. Iako vlasti u tim zemljama blokiraju aplikaciju, gay muslimani opet nađu način da preskoče blokadu.

Koliko je popularna u neslobodnim zemljama svjedoči i to što je policija Egipta koristila Grindr kako bi u zamku hvatala gay muškarce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:45