SAM U KUĆI

'NEĆEŠ, RAZBOJNIČE!' Lopov provalio u kuću, naletio na klinca (11) pa mu zaprijetio pištoljem da šuti i bacio se na posao. Nije se dobro proveo

 
 iStock

Najbolje je kad život potvrdi film. Upravo se to dogodilo 11-godišnjem dječaku iz Sjeverne Karoline Braydonu Smithu. On je oživotvorio filmskog junaka Kevina McCallistera iz vječnog božićnog hita “Sam u kući”.

Dobar učenik

Naime, mali Braydon suprotstavio se pravim provalnicima, spašavajući sebe i svoj dom od napada te pomažući policiji da drski kriminalac završi iza rešetaka. Dakle, bilo je svježe i mirno popodne u gradiću Mebaneu, 50 km od glavnoga grada Sjeverne Karoline Raleigha. Mali Braydon Smith uživao je sam u svom domu. Staraca nije bilo. No primijetio je da se oko njegove kuće mota sumnjivi par. Odjednom je muškarac razbio prozor i upao u kuću.

Ugledao je Braydona te ga grubo ugurao u ormar, zaprijetivši mu pištoljem da šuti i pusti ga da obavi svoj posao. Lopov je počeo preturati po ladicama tražeći novac i vrijedne stvari. No Braydon nije klonuo duhom. Dobar učenik, primjeran sin i perspektivni igrač školskog bejzbolskog kluba od lučio je djelovati. Nema majci. Napadnut je njegov dom. Išuljao se iz ormara te uzeo mačetu. Imao je naum svladati drskog razbojnika.

Reagirala policija

Nazvao je i mamu, koja je sve vrijeme bila na vezi i slušala što se zbiva u kući. Skupio je hrabrost, pogotovo kad je vidio kako provalnik kani otuđiti njegov Playstation 4. U Braydonu je tada nešto puklo. Strah je nestao, pa je svom snagom opalio lopova mačetom po glavi. Raskrvario ga je, ali se ni ovaj nije dao.

Žilav je bio provalnik. Udario je Braydona u trbuh te ga bacio iza kauča. Mama je u međuvremenu alarmirala policiju. Ranjeni tat, sa svojom pomagačicom, raskrvavljene glave dao se u bijeg. Policija je ubrzo došla i našla Braydona te se dala u potjeru za lupežom.

Ubrzo su ga locirali u mjesnoj bolnici gdje je došao sanirati povredu glave. No tu nije kraj. Kad je lopov shvatio da se obruč oko njega steže, dao se u bijeg, ali ga je policija nakon dvodnevne potjere ipak ulovila i privela pravdi, a sve zahvaljujući hrabrom Braydonu Smithu. Lopova sada čeka suđenje za razbojstvo, otmicu i nanošenje ozljeda maloljetniku. Provalnici će odsad, vjerujemo, zaobilaziti Braydonov dom. Nadamo se da, kao u filmu, neće biti nastavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:31