SPORNA FOTKA

OBJAVILI FOTOGRAFIJU GOLE KONGRESNICE U KADI, RASKRINKALI IH LJUDI KOJI IMAJU FETIŠ NA STOPALA 'Odmah mi je bilo jasno da tu nešto nije u redu!'

 
Alexandria Ocasio-Cortez
 Andrew Kelly / REUTERS

Zastupnica Demokratske stranke u Predstavničkom domu američkog Kongresa Alexandria Ocasio-Cortez kritizirala je konzervativne medije zbog načina na koji tretiraju žene na vodećim pozicijama nakon što je The Daily Caller objavio lažnu fotografiju nje gole u kadi, piše The Guardian.

Desničarski je portal fotografiju žene golih nogu u kadi objavio s naslovom: "Evo fotografije koju su neki opisali kao goli selfie Alexandrije Ocasio-Cortez". Međutim, ispostavilo se da sporna fotografija, koja se s tekstom "alexandria ocasio-cortez.instagram.post.9-3-2016." već pojavljivala na Twitteru i internetskom forumu 4chan, da internetom kruži već mjesec dana te da na njoj nije Ocasio-Cortez.

Kako je izvijestio Motherboard, korisnici Redditovog foruma za osobe koje imaju fetiš na stopala vrlo brzo uočili da s fotografijom nešto nije u redu.Potvrda da to nisu stopala Ocasio-Cortez ubrzo je stigla od korisnika stranice Wikifeet, stranice posvećene fotografijama stopala poznatih osoba i javnih osoba. Naime, Wikifeet sadrži manji fond fotografija stopala zastupnice Ocasio-Cortez. Usporedbom fotografija koje se nalaze na Wikifeetu i fotografije objavljene na Redditu utvrđeno je Ocasio-Cortez nije vlasnica spornih stopala.

"Sisao sam dovoljno nožnih prstiju da ne bi uočio da nešto tu ne izgleda dobro", rekao je korisnik Reddita jokes_on_you za Motherboard. "Nijedan nožni prst osim palca ne možemo samostalno pomaknuti prema tabanu. Pomislio sam da možda ima neki oblik brahidaktilije, međutim kada sam pogledao njezine fotografije na Wikifeetu uočio sam da to nije slučaj i zaključio da to nisu njezina stopala."

Konačno, prava potvrda da to nisu stopala Ocasio-Cortez stigla je od političke aktivistice i manekenke Sydney Leathers. Leathers je na Twitteru napisala da su to njezina stopala.

Zastupnica je u četvrtak navečer na Twitteru napisala da je upotreba takve fotografije dokaz da su žene na vodećim pozicijama pod povećalom. Dodala je i da je bilo pitanje vremena kada će se nešto ovako dogoditi. "Republikanci već neko vrijeme gube um, cijeli tjedan im se stvara pjena oko usta", napisala je Ocasio-Cortez te ustvrdila da novinarka Daily Maila Ruth Styles obilazi domove rodbine njezinog dečka te da im nudi novac za sočne detalje.

Alexandria Ocasio-Cortez postala je prava senzacija od trenutka kada je u lipnju prošle godine na predizborima Demokratske stranke pobijedila zastupnika Predstavničkog doma koji je tu dužnost obnašao 20 godina. Na tu je pobjedu nadovezala trijumf u općim izborima, tzv. izborima na pola mandata ("Midterm elections") te postala jedna od predstavnica novog vala političara Demokratske stranke i najmlađa zastupnica u povijesti Predstavničkog doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:36