TEŠKA SITUACIJA

'PENETRIRALI SU U MENE 20 CENTIMETARA I JOŠ SU TRAŽILI DA IM TO PLATIM' Nedužna čovjeka prisilili na pregled rektuma, mislili su da ondje skriva drogu

Bolnica u Syracuse
 Google Maps

Jedan muškarac, pogrešno optužen za krijumčarenje droge, podvrgnut je rektalnom pregledu i još mu je za to ispostavljen pozamašan bolnički račun, piše BBC.

Torrence Jackson (42) kaže da nije pristao na invazivan pregled koji je naposljetku rezultirao i ozljedom.

Liječnici u američkom gradu Syracuseu isprva su odbili obaviti pregled dok god nije stigao nalog od policije. Nakon pregleda, bolnica je Jacksonu ispostavila račun na 4.595,00 dolara.

Sve je počelo tako što ga je policija zaustavila u automobilu jer nije upalio žmigavac prilikom skretanja, nakon čega su u njegovom vozilu pronašli vrećicu s ostacima marihuane i kokaina.

Incident se dogodio 16. listopada 2017., no slučaj je izašao na vidjelo tek nakon naknadnog pregleda novinskih napisa, policijskog i sudskog izvješća te medicinske dokumentacije.

Anthony Fiorini, policajac koji je zaustavio Jacksona, rekao je kako se po njegovom ponašanju moglo zaključiti da skriva drogu u rektumu.

S obzirom da se Jackson, koji je otprije poznat policiji, opirao uhićenju, jedan je policajac u naguravanju ozlijeđen. Policajci su također rekli da im se Jackson rugao govoreći da skriva drogu. To, pak, Jackson opovrgava.

Ipak je odveden u bolnicu gdje mu je obavljen pregled rentgenom, no u njegovoj utrobi nisu pronađeni nikakvi sumnjivi paketi. Nakon toga naložen je pregled rektuma i debelog crijeva pomoću cijevi duge 20 centimetara.

Liječnici su u početku odbili obaviti pregled sve dok se nije pojavio bolnički odvjetnik te im objasnio da uhićenik nema pravo odbiti pregled.

Prisilno je sediran i obavljen mu je neugodni zahvat.

Nakon što ni nakon ovog pregleda nisu pronađeni nikakvi narkotici, Jackson je pušten. O pregledu je doznao tek nakon što se probudio iz narkoze.

'Osjećao sam se zlostavljano', rekao je Jackson.

Nakon otpuštanja iz bolnice, bolnički utjerivači dugova počeli su ga progoniti kako bi platio račun za neželjeni pregled.

Račun je, dakao, odbio platiti i bolnica je na kraju odustala od potraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:56