'OH, RENE! CRUSH ME IN YOUR ARMS!'

SLIKA 'POSRNULE DJEVICE S VELIKIM DUDAMA' PRODANA ZA REKORDAN IZNOS Interes za slikom iz poznate serije iznenadio i samu aukcijsku kuću

 
 Printscreen / Youtube

Portret 'Posrnule djevice s velikim sisama' ('The Fallen Madonna With The Big Boobies') iz legendarne serije 'Alo, Alo' prodan je na aukciji za 15.000 funti čime je uvelike nadmašen početni iznos, piše Mirror.

Slika fiktivnog umjetnika Van Clompa bila je jedan od središnjih rekvizita u popularnoj seriji i prikazuje obnaženi lik žene iza koje se vidi neki planinski krajolik.

Više od deset godine, slika je visjela u jednom dnevnom boravku u Midlandsu.

No kad ju je aukcijska kuća East Bristol Auctions ponudila na prodaju, nije očekivala baš toliki interes.

Vlasnik koji je sliku kupio od producenta serije po završetku snimanja, na početku je tražio 5.000 funti, no slika je na kraju postigla tri puta veću cijenu.

Iako nisu otkrili ima kupca, iz aukcijske kuće su potvrdili da je riječ o nekome iz Francuske.

'Kupac je bio na telefonskoj liniji i uz njega je bila čitava njegova obitelj. Mogli smo čuti njihovo oduševljenje kad su doznali da je slika njihova', rekao je aukcionar Andrew Stowe.

U popularnoj seriji, vlasnik kafića Rene Artois stalno skriva tu sliku od nacističkih časnika i to najčešće u kobasici, ispod košulje ili u vlastitim hlačama.

Vjeruje se da je sliku naslikao jedan od dizajnera seta legendarne serije. Tad je za potrebe snimanja napravljeno više kopija, no čini se da je samo jedna preživjela.

Prije aukcije, Stowe je sliku opisao kao 'jedinstveni dio televizijske povijesti'.

'To nije samo tek neki rekvizit, već predmet oko kojega se vrti čitava radnja serije. Na ironičan način, ta bezvrijedna fiktivna slika postala je remek-djelo. Svaki spomen ove slike, ljudima navuče osmijeh na lice. Ne mogu se sjetiti ni jedne druge umjetnine korištene na britanskoj televiziji koja bi imala ovako ikonični status', rekao je Stowe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:51