Prve promjene većina njezinih klijentica uoči već nakon mjesec dana redovitog vježbanja
 FOTOGRAFIJE:
brzo i jednostavno

Face fitness trenerica Mia riješila se podbratka i podočnjaka, ali i bora bez botoksa! Pokazala nam je kako

Pojava podbratka često se povezuje s debljanjem, ali ne morate imati prekomjernu težinu da biste ga imali. Jednostavnim vježbama face fitness trenerice možete ih ukloniti

Prve promjene se uočavaju već nakon mjesec dana vježbanja. Ovisi sve koliko klijentica ima godina, kakvi su genetski njeni mišići, kakva je nesvjesna mimika lica. Face fitness prihvaćaju kao stil života i dodaju ga u svoj tjedni raspored, govori nam Mia Šoškić (46), face fitness trenerica i vlasnica studija Face Fitness by MIA.

Brzi rezultati i vidljive promjene su razlog zašto smo Miju pitali da nam otkrije vježbe koje će mnogima riješiti boljku zvanu podbradak.


Face fitness je bolji od botoksa i filera

Zdravi život oduvijek je bio važan za Miju pa je tako redovito istraživala prirodne načine brige za tijelo. Na pragu svojih četrdesetih shvatila je da joj pilates i zdrava hrana ne mogu pomoći da joj lice izgleda zategnutije. Iz tog razloga je isprobala botoks i filere.

- Prije face fitnessa sam probala botoks i nije mi se svidio osjećaj "zamrznutog" čela, tj. nemogućnosti pomicanja. Filere sam isprobala, ali kada sam započela s face fitness vježbama nisam ih više nikada ponovila jer mi jednostavno više nisu bili potrebni - iskrena je Splićanka Mia.

Nakon testiranja invazivnih metoda sprječavanja starenja, odlučila je detaljnije istražiti prirodnije metode za očuvanje mladenačkog izgleda lica i vrata, i tu je naišla na face fitness vježbe i odlučila ih isprobati.

- Nakon tri mjeseca redovnog vježbanja bila sam prezadovoljna rezultatima, odlučila sam detaljno sve proučiti i upisala sam edukaciju za trenera - govori nam Šoškić.

image
S vježbama za lice može se započeti u bilo kojoj dobi.
FOTOGRAFIJE: PRIVATNA ARHIVA



Uz redovno vježbanje, plastična kirurgija nije potrebna

S obzirom na to da se sama uvjerila u nevjerojatne mogućnosti face fitnessa, zanimalo nas je što je uspjela promijeniti na svom licu ovim tipom vježbanja.

- Uspjela sam "popeglati" horizontalne bore na čelu, smanjila sam podočnjake, povećala gornju usnu, popravila tonus u obrazima i poboljšala kožu na vratu. Uz redovno vježbanje vidim da mi plastična kirurgija neće biti potrebna jer sam vidjela mnoge face fitness učiteljice koje imaju više od 70 godina i uz pomoć vježbi izgledaju fenomenalno - otkrila je trenerica koja već šest godina ovim tipom vježbanja mijenja ljudske živote.

S vježbama za lice može se započeti u bilo kojoj dobi, mlađim ženama i muškarcima to može biti prevencija, a onima iza 40. to može biti metoda ublažavanja postojećih bora i prevencija budućih. Baš zbog toga se nametnulo pitanje što osoba u 40-ima koja započne s face fitnessom može ukloniti i spriječiti.

- Ako želite ukloniti bore, idealno je započeti s vježbanjem u 35. godini. Ja sam započela u 40-oj godini, ali voljela bih da sam krenula s vježbama i par godina prije. Moguće je podignuti kapke, ublažiti podočnjake, nazolabijalne bore, poboljšati stanje vrata: imati glađu i zategnutiju kožu vrata, ublažiti sitne bore oko usta, smanjiti podbradak, ublažiti bore mrštilice i horizontalne bore na čelu - rekla je Mia.

Prve promjene većina njezinih klijentica uoči već nakon mjesec dana redovitog vježbanja.


Kako se riješiti podbratka?

Podbradak se javlja i kod muškarca i kod žena, a većina ga uoči na fotografijama koje obično nisu laskave. Pojava podbratka često se povezuje s debljanjem, ali ne morate imati prekomjernu težinu da biste ga imali. Genetika ili opuštenija koža nastala starenjem također mogu uzrokovati pojavu "dvostruke brade".

- Na stvaranje podbratka utječe i pad tonusa u mišićima. Veliki podbradak ukazuje na slabe mišiće u tom dijelu lica i vrata. Izvrsne rezultate daju nam vježbe za lice i vrat te mijenjanje posture jezika. Svakodnevno jezik svjesno priljubite uz nepce - zaključila je Mia.


Ovo su face fitness vježbe zahvaljujući kojima ćete se riješiti podbratka.






Vježbe za opuštanje vrata



Vježbe zatezanja


Linker
19. travanj 2024 07:54