Samo najbolji specijaliteti

Kako je Europski trg postao najmirisniji trg u Zagrebu

U samom srcu Zagreba, na Europskom trgu, započeo je GASTRO BEST FEST, festival najboljih hrvatskih i inih specijaliteta, koji će do 28.svibnja uveseljavati Zagrepčane i turiste željne dobrih okusa i sjajne atmosfere.

Po prvi puta, Gastro Best Fest, proljetni gastro festival na otvorenom, festival doživljaja, atmosfere, dobre glazbe i raznovrsnih specijaliteta, najboljih okusa i delicija - od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih do svega onoga što je Hrvatska usvojila, prihvatila i nudi poput bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.

Festival pod pokroviteljstvom grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba "Gastro best fest" okupio je čak 20 vrhunskih ugostitelja poput Cheese bara, Kamanja Gračanke, Lari&Penati, Laganini, Djudja i Mate iz Metkovića, OPG Čorića sa soparnikom, restorana Deni, Kuće pršuta Baba delicije, Meat districta, La štruk, Wurst bara, Amelie, Cukeraja, Palačinkarnice Milky, Nadinih fritula, Lokuma, Konobe Bujšćina, Natura bara, Vintese, Pivnice Medvedgrad, Rakijarnice i Pipi.

Foto: Promo
Za platu pršuta i sira za dvoje izdvojit ćete 50 kuna.

A kakve su cijene?

Ugostiteljske kućice pripremaju i nude razne specijalitete po prihvatljivim cijenama, tako da posjetitelji mogu uživati na primjer, u autohtonom soparniku ili zlevanki s koprivom za po 10 kn, srdelama u kruhu, piletini s roštilja ili grahu za po 30 kn, lignjama u kruhu za 40 kn, štruklima za 25 kn, pljukancima s tartufima, fritaji s divljim šparogama ili, pak, fužima punjenim sirom i pršutom u umaku od rajčice za po 35 kn, raviliolima s kozicama i porilukom za 15 kn, gulašu za 35 kn, pašti s plodovima mora za 45 kuna, plati pršuta i sira za dvoje za 50 kuna, argentinskom steaku za 60 kn, punjenoj vješalici za 40 kn, brudetu s jeguljama i žabama s palentom za 70 kn, siru iz mišine i škripavcu...

Foto: Promo
Planirate li prošetati do središta Zagreba, ne morate jesti kod kuće. Na Europskom trgu svatko će pronaći nešto po svom guštu.

Tu su, naravno, i nezaobilazne kobasice, čevapi, kotleti, kebab, pljeskavica i hamburgeri… ali i slatke delicije kao što su carski drobljenac (15 kn), domaći sladoled (8 kn), knedle sa šljivama (od 15 kn), razni kolači i torte, buhtle, štrudle, palačinke u raznim oblicima i kombinacijama, fritule, zdravi kolači od koprive, smoothieji...

Sljedećih deset dana nikako nemojte propustiti ovaj najmirisniji trg u srcu Zagreba i uživati u mnogobrojnim gastro specijalitetima!

Linker
20. travanj 2024 21:11