Zaboravite sunčane naočale kad nema sunca, kažu da ovaj trik 'pali'.
 Foto: Shutterstock
Riješite ih se zauvijek!

Krema za hemoroide pomaže kod jednog od najgorih beauty problema na licu!?

Kao što ni svi prištići nisu isti, ni svi kožni problemi nisu jednako ozbiljni. Dva s kojima se većina žena bori tijekom cijelog života na prvi pogled su oni najbanalniji, a zapravo je riječ o dva najupornija...

Piše: Mara Modrić


Sve one žene koje se svakodnevno bore sa stresom vrlo dobro znaju da su tamni kolutovi oko očiju jedan od najteže popravljivih problema što se tiče kože, a svjesne su toga i sve one koje ne uspijevaju skupiti dovoljno sna. O prekrivanju sjena oko očiju sve znaju i one čijim je roditeljima "pao mrak na oči", kao i one vrlo svijetle puti kojima se žile naziru pod tankom kožom područja oko očiju ili pak one tamnije puti, kojima oko očiju melanin izbija na površinu već pri samoj pomisli na sunčanje.

Ukratko, gotovo i nema lifestylea ili genetskih predispozicija koje će vas potpuno spasiti od ne baš šarmantnih tamnih kolutova na najosjetljivijem dijelu lica.

Osim pojačane osjetljivosti - uzrokovane time što je koža oko očiju izuzetno tanka - i nedostatka sna, tamne kolutove uzrokuje i manjak vitamina K u organizmu, ali i brojne alergije kojih ljudi često nisu ni svjesni.

Kako si pomoći

Osim antihistaminika i nešto ranijeg odlaska u krevet te spavanja na leđima - kako se lice ne bi "gužvalo", u borbi protiv tamnih kolutova i otečenosti pomažu i antioksidansi, kamilica te vitamin E, ali i neki neočekivani proizvodi kao što su, primjerice, oni namijenjeni borbi protiv hemoroida.

Ljubičasto-zelenkasti tonovi oko očiju uzrokovani su žilicama koje proviruju kroz kožu, a koje će heparin stisnuti i tako učiniti manje vidljivima.

Foto: Shutterstock
Kad je riječ o prištićima na licu, posebno onima oko očiju - budite mudri i ne dirajte ih, nego ih prepustite profesionalcima.

Trokut smrti na našem licu

Da ne bi bilo zabune, trokuti smrti ne postoje samo kao geopolitički pojmovi, jedan potencijalno vrlo opasan nalazi se i na vašem licu. Naime, pod terminom "trokut smrti" podrazumijeva se površina omeđena trima točkama - korijenom nosa i kutovima usana, a istiskivanje najobičnijeg prištića na tom području može rezultirati smrću. Naravno, samo u najekstremnijim slučajevima. Radi se, naime, o tome da je, kao i oko očiju, na tom području koža vrlo tanka, a istovremeno vrlo prokrvljena.

K tome, vene koje odvode krv iz tog dijela lica ujedno odvode krv do mozga pa je tako put koje bakterije moraju proći do vitalnih organa znatno kraći nego od drugih dijelova lica.

No, kako je to "najopasnije" područje ujedno najproblematičnije, umjesto da prištiće i mitesere s trokuta smrti uklanjate u kućnoj radinosti, pametnije je potražiti pomoć profesionalca te raditi na sprečavanju pojave novih nepravilnosti.

Što izbjegavati

Primjerice, smanjiti unos mliječnih proizvoda, koji pogoduju upalama, te izbaciti prerađenu hranu s menija. U svakodnevnu bi njegu trebalo uključiti i proizvode sa salicilnom ili glikoličnom kiselinom koji će, ako se redovito koriste, znatno pridonijeti čistoći tena, kao i temeljito čišćenje lica, po mogućnosti u tri koraka - prvo maramicom za uklanjanje šminke, zatim čistačem na bazi ulja te naposljetku pjenastom ili gel formulom koja će ukloniti i zadnji atom prljavštine.

Linker
25. travanj 2024 15:33