G-STOCK STUDIO SHUTTERSTOCK
Misija zdravlje

Dragi muškarci, formula za snažne mišiće i reproduktivno zdravlje krije se u ovim namirnicama

Selen štiti stanice te ima važnu ulogu u pravilnoj funkciji štitnjače i jačanju imunosnog sustava

Ljudski organizam uglavnom treba pouzdane saveznike zdravlja u obliku vitamina i minerala te drugih hranjivih tvari, no ova četiri minerala posebno potiču zdravlje muškaraca.

1. Cink

Meso, mlijeko i orašasti plodovi osigurat će dostatne količine cinka, koji je važan pojačivač testosterona i potiče ukupno reproduktivno zdravlje u muškaraca.

2. Magnezij

Drugi mineral koji se savjetuje muškarcima je magnezij. Između više od tristo njegovih funkcija u našem organizmu najčešće se spominje njegova uloga u metabolizmu, održavanju funkcije mišića i pojačavanju energije. Zeleno lisnato povrće i cjelovite žitarice izvor su magnezija.

3. Selen

Mineral selen snažan je antioksidans koji štiti naše stanice te ima važnu ulogu u pravilnoj funkciji štitnjače i jačanju imunosnog sustava. Brazilski orasi i riba osiguravaju njegove dostatne količine u našem organizmu.

4. Željezo

Uz ove minerale neizostavno je i željezo. Ključan je mineral za transport kisika u krvi, podupire kognitivne funkcije i odgovor imunosnog sustava. Crveno meso, perad i mahunarke obiluju željezom.

Linker
25. travanj 2024 14:59