Kad vam snovi žele nešto reći
 FOTOGRAFIJE: ND3000 GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
razlog za brigu ili

Sanjate da vas partner vara ili vi u snovima imate aferu? Evo što vam podsvijest zapravo želi reći

Sanjate seks s drugim ili izvanbračnu aferu? Ili možda sanjate da vaš partner vara vas? Evo što znači kad se sanja preljub

Među različitim oblicima ljubavne prevare koje je moguće doživjeti, ona koja se događa u snovima je apsolutno najneobičnija. Kad se čovjek probudi, obično pokušava na svaki način protumačiti ono što je sanjao i pronaći objašnjenje za svoj san, no to najčešće završava tako da se izgubimo u kovitlacu misli za koje nam se čini da nemaju nikakvog smisla niti veze sa stvarnošću.

Uzmemo li u obzir da su snovi nešto što nam se događa na nesvjesnoj razini i mimo naše volje, njima ne možemo upravljati niti ih možemo kontrolirati, no to ne znači da ne postoji neka duboka psihološka motivacija koja nas je navela da sanjamo određene događaje i stvari, naročito kad je riječ o snovima koji se relativno često ponavljaju.


Snovi o preljubu

Postoje snovi u kojima se javlja mogućnost da prevarimo partnera, no naposljetku ipak uspijevamo odoljeti tom iskušenju. To su snovi nakon kojih, kad se probudimo imamo onaj sladak i ugodan osjećaj da smo učinili ispravnu stvar pa iako to bilo samo u snu. No, ima i snova u kojima doslovno sanjamo kako varamo aktualnog partnera s nekom drugom osobom, ponekad samo jednim poljupcem, a ponekad čak nekim eksplicitnim slikama spolnog odnosa koji s nekim drugim imate u autu, dizalu, na radnom mjestu.... Ponekad se može raditi o nekom znancu, ponekad o bivšem partneru, a ponekad o nekom koga uopće ne poznajete ili u snovima čak niti nema lice. U podlozi takvog sna mogu biti vrlo različite motivacije, poput nezadovoljstva spolnim životom, nezadovoljstva emocionalnim životom ili potrebom da se nakratko pobjegne iz uigrane rutine.


Značenja...

Sanjate li da varate partnera s muškarcem koji mu je jako sličan ili da ste vi ljubavnica svog trenutnog partnera, vrlo vjerojatno u sebi imate želju i dalje biti sa svojim partnerom, ali ne baš onakvim kakav je sada već u malo izmijenjenoj verziji – odnosno s partnerom kakav biste voljeli da bude.

Posve je drugačija situacija kad sanjate da vaš partner vas vara: to može biti posljedica neke vaše traume iz prošlosti ili činjenice da ste od nekog bivšeg partnera već doživjeli prevaru. U drugim slučajevima gotovo sigurno se radi o stanju u kojem postoji niža razina povjerenja u sebe te vrlo velik strah da biste mogli biti ostavljeni (možda zbog toga što se osjećate zanemareno u vezi i ne primate pažnju i nježnosti kakve biste željeli od svog partnera).

Linker
12. ožujak 2024 19:02