Može se!
 Getty Images/iStockphoto
napitak koji smo čekali

KONAČNO RAVAN TRBUH Pije se samo četiri dana i s lakoćom otapa salo s trbuha

Odličnog je okusa, a uz to smanjuje i nadutost.

Naravno da znate da bi dnevno trebalo popiti barem osam čaša vode, a i više ako ste fizički aktivni. Toliko je neophodno organizmu za odgovarajuću hidrataciju i da bi mogao pravilno funkcionirati. Pijenje vode, kao i konzumiranje namirnica bogatih vodom, poput lubenice ili krastavca, ima nevjerojatne dobrobiti za zdravlje, uključujući i smanjenje osjećaja iscrpljenosti.


Odlični rezultati

No, možda je najveća dobrobit pravilne hidratacije za trbuh to što se tako u vašem tijelu održava odgovarajuća ravnoteža tekućina, a time se sprečava pojava neugodnog zadržavanja tekućine u tkivima i posljedične otečenosti udova, nadutosti i zatvora. Osam čaša vode je samo smjernica jer svačija potreba za tekućinom je različita, ovisno o načinu na koji funkcionira njegovo tijelo kao i o količini fizičke aktivnosti. U svakom slučaju, za početak nije loše držati se preporuke o tih osam čaša, a u taj broj uračunava se sva tekućina uključujući i namirnice bogate vodom koje tijekom dana konzumiramo.

Ovaj se napitak naziva vodenim eliksirom zato što je još puno zdraviji od obične vode. Njegovi sastojci nisu tu samo zbog boljeg okusa već svaki od njih ima svoj blagotvorni učinak na tijelo pa tako, primjerice, đumbir djeluje umirujuće na gastrointestinalni trakt dok menta osvježava, a limun čisti organizam i sprečava nakupljanje štetnih tvari. Što je još važnije, svakodnevna konzumacija tog napitka pomoći će vam da se bolje usredotočite na svoj cilj - ravan trbuh jednom zauvijek.


Za najbolje rezultate ovu vodu bi trebalo ispijati četiri dana za redom pa napraviti pauzu (7 do 10 dana), ali je bitan taj kontinuitet od četiri dana.


Recept za vodeni eliksir

  • 2 l vode (8 i 1/2 čaša)
  • 1 čajna žličica svježe naribanog đumbira
  • 1 krastavac srednje veličine, oguljen i narezan na tanke ploške
  • 1 limun srednje veličine, narezan na tanke ploške
  • 12 malih listova mente

Pomiješajte sve sastojke u velikom vrču i ostavite da stoji preko noći kako bi se okusi proželi. Popijte cijeli vrč tijekom idućeg dana.

Linker
06. ožujak 2024 12:05