Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Joga u uredu: pokrenite tijelo i opustite um koji će bolje raditi, a produktivnost će se povećati

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Opusti se i budi produktivniji/a

U malo vremena energizirajte se i opustite na poslu. Pokrenite tijelo i opustite um koji će bolje raditi, a vaša produktivnost će se povećati.


1. Uteg

Prekrižite ruke i stavite ih iza glave. Udahnite i izdahom spustite glavu i laktove prema podu bez da savijete leđa. Ruke vam služe kao uteg. Zadržite položaj i napravite 5 udaha i izdaha. Udahom se vratite u početni položaj.

Dobrobiti: ova vježba isteže mišiće vrata i gornjeg dijela leđa te jača ramena.


2. Šake na bradu

Zatvorite šake i spojite ih ispred sebe. Postavite ih ispod brade te gurnite (nježno) bradu gore i unazad. Zadržite položaj i napravite 3 udaha i izdaha.

Dobrobiti: isteže mišiće vrata i grudi, radi kompresiju na stražnje mišiće vrata i gornjeg dijela leđa koji dobivaju nalet svježe krvi i kisika kada vratimo glavu u početni položaj. Također uklanja napetost iz vrata i gornjeg dijela leđa.


3. Istezanje u stranu

Podignite ruke iznad glave, savinite desni lakat, dlan naslonite na vrat ili leđa, uhvatite lakat lijevom rukom te se savinite bočno ulijevo. Napravite 3 udaha i izdaha. Ponovite na drugu stranu.

Dobrobiti: oslobađa napetost iz gornjeg dijela leđa i struka. Isteže bočne mišiće trupa, također otvara ramena i popravlja držanje.


4. Slijeganje ramenima 10 puta

Sjednite se uspravno i stavite dlanove na koljena. Udahom podignite ramena prema ušima, a izdahom ih samo opustite u prirodan položaj. Ponoviti 10 puta.

Dobrobiti: otpušta napetost iz vrata, ramena i gornjeg dijela leđa. Također oslobađa od emocionalnih i psihičkih napetosti te pomaže kod opuštanja.

5. Povlačenje ramena

Sjednite se u turski sijed i izravnajte leđa. Desnu ruku stavite iza leđa tako da vam dlan gleda prema van. Lijevom rukom iza leđa uhvatite desnu podlakticu i nježno povucite prema dolje te napravite otklon s glavom u lijevo. Napravite 3 udaha i izdaha te ponovite s drugom rukom.

Dobrobiti: isteže mišiće vrata i ramena te opušta napetost iz gornjeg dijela leđa.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
15. travanj 2024 21:21