Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Jutarnja joga: potaknut će cirkulaciju, ukloniti ukočenost od spavanja te razbistriti um

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.

Sekvenca za trbuh iz ležećeg položaja

Jutarnja joga je idealna za buđenje tijela, uma i duha nakon ustajanja. Razbudit ćete svoje tijelo i pripremiti za dan koji je pred vama. Kombinacija ovih vježbi je sigurna za sve one koji imaju problematična leđa, a trebaju ojačati trbuh i trup. Potaknut će cirkulaciju, ukloniti ukočenost od spavanja te razbistriti um.


1. Bicikl

Legnite se na leđa, postavite dlanove sa strane uz trticu i podignite obje noge u zrak, usmjerite nožne prste prema glavi. Krenite „voziti“ bicikl prema naprijed 1 minutu.

Zatim stanite na trenutak i obrnite smjer 'vozite' bicikl unazad 1 minutu.

Vodite računa da su vam leđa prislonjena na pod cijelo vrijeme.

Dobrobiti: poboljšava cirkulaciju nogu, tonira trbuh pogotovo jača donji dio trbuha.

2. Bicikl sa spojenim nogama

Legnite se na leđa, postavite dlanove sa strane uz trticu tako da vam se prsti dodiruju, prilijepite leđa uz pod. Podignite obje noge u zrak, usmjerite nožne prste prema glavi. Krenite „voziti“ bicikl s obje noge prema naprijed 1 minutu. Udahnite kada pružate noge i spuštate prema podu, a izdahnite kada približavate koljena prema prsima.

Zatim stanite na trenutak i obrnite smjer, 'vozite' bicikl unazad 1 minutu. Sada udišite kada su vam koljena uz prsa, a izdišite kada pružate noge.

Vodite računa da su vam leđa prislonjena na pod cijelo vrijeme.

Napomena: ukoliko osjetite da vam se leđa odižu od poda, smanjite opseg pokreta.

Dobrobiti: poboljšava cirkulaciju nogu, tonira trbuh pogotovo jača donji dio trbuha.


3. Škarice

Legnite se na leđa, ispružite noge, podignite lijevu ruku iznad glave i desnu nogu savijte u koljenu i pritisnite na prsa te udahnite, izdahom zamijenite ruke i noge, tako da vam je desna ruka iznad glave, a lijevo koljeno uz prsa. Ponovite naizmjenice 10 puta. Pruženu nogu zadržite iznad tla, ukoliko vam je teško, možete spustiti pruženu nogu i na pod.

Dobrobiti: jača mišiće trbuha, trupa, ruku i nogu te fleksore.


4. Hvat noge

Iz ležećeg položaja, podignite ravno i prema sebi desnu nogu, obuhvatite je rukama iza koljena te podignite gornji dio leđa prema gore i glavu prema koljenu. Zadržati položaj i napraviti 3 udaha i izdaha. Ponoviti s drugom nogom te ponovite nekoliko puta. Koristite više mišiće trbuha za podizanje gornjeg dijela tijela nego mišiće ruku.

Dobrobiti: aktivira i jača gornje trbušne mišiće, isteže noge.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
21. travanj 2024 00:11