7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan spremite pileće prutiće, polpete i njoke u pećnici, a tjedan završite ukusnom sarmom

Što nam je jednostavnija priprema jela tijekom radnog dana, to bolje pa zato vrijedi iskoristiti sve mogućnosti koje nam dobro opremljena kuhinja daje

Krenulo je hladnije vrijeme, što znači da žudimo za utješnom, bogatom, zapečenom hranom. Upravo zato vrijedi isprobati recept za pohanu piletinu iz pećnice, koju možete poslužiti uz razne umake, ubaciti u salatu, tortilju ili obični sendvič. Poslužite se pećnicom i kako biste ispekli polpete od junetine, ali i zapekli meke njoke sa sirom. Ubacite u lim za pečenje povrće i kobasice te za svega pola sata imate spreman ručak! Petak obilježite ribljom juhom, a u subotu spremite gusti grah s kobasicom. Neka vam nedjelja ostane za pripremu sarme, a ako dobro izračunate porcije, u njima možete uživati i naredni tjedan.

PONEDJELJAK

Ako izbjegavate klasično pohanu piletinu jer vam je premasna, ovi hrskavi prutići će vas oduševiti, a pritom ih možete začiniti omiljenom mješavinom začina, koju je najbolje ubaciti na čak dva načina u hrskavi omotač oko piletine.

HRSKAVI PILEĆI PRUTIĆI

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ove polpete mogu biti prava zvijezda vašeg sendviča, možete ih poslužiti uz klasični pire od krumpira, dobro će ići i uz rižu, a ako napravite sitnije kuglice, možete ih ubaciti i u salatu ili čak tortilju.

PEČENE JUNEĆE POLPETE U UMAKU

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Iako su izvrsni i kada su samo kuhani i posluženi s različitim mesnim i povrtnim umacima, ubacite njoke ovaj tjedan u posudu za pečenje sa sirom te potom u pećnicu da se zapeku. Posipajte još sve dodatno parmezanom da dobijete ekstra hrskavost i guštajte u mekim zapečenim njokima.

ZAPEČENI NJOKI

image
Peteers/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kad nemamo vremena za dugi proces pripreme hrane, najbolje je odabrano povrće usitniti, dobro začiniti i ubaciti sve skupa u pećnicu da se peče. Ubacite u lim za pečenje i na kolutiće narezanu kobasicu te u jednom potezu spremite cijelo jelo za ručak ili večeru.

KOBASICE I POVRĆE IZ PEĆNICE S KVINOJOM

image
Rudisill/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ovog petka od bijele ribe spremite aromatičnu juhu s graškom i krumpirom, a pritom se poslužite kokosovim mlijekom i začinima poput curryja kako biste svoje jelo malo odmaknuli od lokalnih klasika. Uz dodatak poriluka i pancete, svaki zalogaj bit će pravi užitak.

RIBLJA JUHA S GRAŠKOM I KRUMPIROM

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Na Martinje je uvijek dobro izvući recepte za slasne i zasitne jesensko-zimske specijalitete, a grah s kobasicom i slaninom pripremljen na različite načine svakako je mnogima jedan od najdražih. Neka ovu subotu vaš grah bude malo gušći, a poslužite ga uz kruh ili pire od krumpira.

BIJELI GRAH S KOBASICOM I SLANINOM

image
Katarzyna Kubik/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Najbolji dan za uživanje u kuhanju većini je nedjelja, dan kada u prosjeku imamo više vremena i volje pa nam nije teško uložiti malo truda kako bi nastala jela koja možemo naredni tjedan barem jedan dan nositi na posao. S dolaskom hladnijih dana, veselimo se jelima s kiselim kupusom, a ukusna sarma neka vam bude prva opcija!

SARMA

image
Seva_blsv/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:50