NISU SVI ZADOVOLJNI

HDZ podržao SDP: Glasali za Milanovićeva čovjeka Ivu Čovića. Darinko Kosor i Nenad Matić dali ostavke

Ivo Čović još će četiri godine voditi Zagrebački holding

ZAGREB - Ivo Čović još će četiri godine voditi Zagrebački holding. Skupština je danas donijela jednoglasnu odluku. Presudio je HDZ, koji je suprotno svim svojim najavama, promijenio svoj stav i podržao Čovića.

Upućeni kažu da su presudile dvije stvari. Prvo, činjenica da HDZ nije htio preuzeti odgovornost za krizu koja bi u Holdingu uslijedila ako bi Uprava gradske megatvrtke na nekoliko mjeseci ostala bez predsjednika - ne bi se u tom slučaju mogli zaključivati poslovi vredniji od pet milijuna kuna. Drugo skandalozno opravdanje: žele da isti čovjek nastavi neuspješno voditi Holding jer vjeruju da će tako SDP izgubiti lokalne izbore u Zagrebu!

- Želimo da SDP preuzme svu odgovornost za poslovanje Holdinga i da se ne skrivaju iza novih ljudi uoči izbora - kaže Stanko Gačić iz HDZ-a.

No uz promjenu stajališta oporbene stranke, samo imenovanje je obilježio neobičan sastav 11-člane Skupštine Holdinga. HSLS-ov Darinko Kosor, HSS-ov Nenad Matić, HNS-ov Dragan Kovačević, SDP-ovi Jurica Meić, Davor Bernardić i Dragan Vučić nisu prisustvovali sjednici već su svoje punomoći dali jednom čovjeku - SDP-ovom Zvani Brumniću.

Brumnićeva ruka na današnjoj Skupštini tako je vrijedila za ukupno sedam članova. Brumnić je danas poručio da su ovom odlukom svi članovi Skupštine ovime pokazali visoku razinu odgovornosti i dali velik doprinos izbjegavanju krize upravljanja Zagrebačkim holdingom, dok je Čović naglasio da će Uprava s njim na čelu okončati započeti proces restrukturiranja tvrtke, nastaviti s racionalizacijom poslovanja i unaprijeđivanjem kvalitete usluge Zagrebačkog holdinga.

Ubrzo nakon što je Ivo Čović potvrđen za predsjednika Uprave, dva člana Skupštine, HSLS-ov Darinko Kosor i HSS-ov Nenad Matić dali su neopozive ostavke u tom tijelu Zagrebačkog holdinga. Priopćenjem pod nazivom “Maske su pale”, obratili su se i predsjedniku Gradske skupštine Davoru Bernardiću i predsjedniku NO Holdinga Mati Crkvencu.

- Zadnja četiri mjeseca usta su vam bila puna povratka struke u Holding. Vjerovali smo vam i dali vam punomoći da donesete odluke kakve ste prezentirali. No suprotno proklamiranim stavovima izabrali se Čovića koji je u zadnje dvije godine ostvario katastrofalne rezultate. Time ste pokazali da vam je partijska podobnost ispred struke i interesa građana - stoji u njihovom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59