CHECK LISTA

Provjerite jeste li spremni za povratak u školu

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 25.07.2019. u 09:49

Lovely adorable charming little girl is looking down at the copybook in her hands and writing information there, she is wearing light blue dress, isolated on bright pink background, copyspace
Getty Images/iStockphoto

 

Ljeto je još u punom jeku, ali do početka školske godine nije ostalo puno vremena, a pripreme moraju polako početi. Kako vas početak nastave ne bi uhvatio nespremne, donosimo vam listu najbitnijih stvari koje je najbolje već sada početi kupovati i izbjeći nepotreban stres u zadnji tren.

Ukratko, uz obavezne knjige, bilježnice i omote, nemojte zaboraviti na školsku torbu, pernicu, vrećice za odjeću za tjelesni odgoj i papuče.

Kada je riječ o knjigama, njih možete naručiti u gotovo svakoj knjižari, a svaka osnovna škola ima svoj popis koji je najsigurnije isprintati i riješili ste najbitniji dio. Kako bi knjige ostale sačuvane, osigurajte ih omotima, a s obzirom na to da knjige variraju po veličini, omote je najbolje naručiti kada kupujete same knjige. Ako vam kupovni omoti nisu prvi odabir, s djetetom možete omotati knjige u ukrasne papire što garantira i dobru zabavu i pripremu prije same nastave.

Full school backpack isolated on pink background
Getty Images/iStockphoto
 

Nakon knjiga, pobrinite se da nabavite sve potrebne materijale za likovnu nastavu. Od flomastera i bojica, pa preko ljepila i škara, likovne mape, kolaža, vodenih bojica i tempera, a nemojte zaboraviti na kistove.

Djecu najčešće veseli kupovina bilježnica i pernica. Bilježnice treba birati prema tome u koji razred dijete kreće. Prvašići će trebati crtančice i pisanke, a veći školarci imaju klasične bilježnice. Izbor je zaista šarolik, od bilježnica s likovima iz crtanih i animiranih filmova, preko super junaka pa sve do pop zvijezda, ali i minimalističkih jednobojnih bilježnica.

Kada su u pitanju školske torbe, za djecu nižih razreda svakako pripazite da kupite anatomske torbe kako bi s lakoćom mogli nositi sve potrebne stvari, a da im težina ne utječe na kralježnicu. Ruksaci su iznimno popularni kod većih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a izbor je također velik. Manji klinci će vjerojatno uživati u biranju između svojih najdražih likova, šarenila i uzoraka, a veći školarci će pokazivati svoju ''ozbiljnost'' zagasitim bojama i smirenijim uzorcima i motivima.

Top view of a large group of multi colored school or office supplies shot on rustic dark wooden table. A blank note pad is at the center of the composition with useful copy space ready for text and/or logo. DSRL studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Getty Images
 

Kod kupovine torbi za niže razrede, nerijetko u paketu s torbom dolaze i vreća za tjelesni odgoj, pernica i kabanica, ali sve te stvari možete kupiti i odvojeno. A posebno veselje su pernice. Neka vaše dijete odabere koji motiv na pernici želi, a najčešće svi modeli dolaze već popunjeni s olovkama, šiljilom, bojicama, kemijskom olovkom, ravnalom i gumicom, a ponekad i flomasterima.

Za sam kraj, kupite obuću za školu. Papuče su obavezne za djecu u dnevnom boravku, a tenisice za tjelesni odgoj, dok veći osnovnoškolci ne moraju nositi papuče pa im svakako kupite kvalitetne tenisice u kojima će im biti udobno čitav dan.