StoryEditor
CHECK LISTA

Provjerite jeste li spremni za povratak u školu

 
 Getty Images/iStockphoto

Ljeto je još u punom jeku, ali do početka školske godine nije ostalo puno vremena, a pripreme moraju polako početi. Kako vas početak nastave ne bi uhvatio nespremne, donosimo vam listu najbitnijih stvari koje je najbolje već sada početi kupovati i izbjeći nepotreban stres u zadnji tren.

Ukratko, uz obavezne knjige, bilježnice i omote, nemojte zaboraviti na školsku torbu, pernicu, vrećice za odjeću za tjelesni odgoj i papuče.

Kada je riječ o knjigama, njih možete naručiti u gotovo svakoj knjižari, a svaka osnovna škola ima svoj popis koji je najsigurnije isprintati i riješili ste najbitniji dio. Kako bi knjige ostale sačuvane, osigurajte ih omotima, a s obzirom na to da knjige variraju po veličini, omote je najbolje naručiti kada kupujete same knjige. Ako vam kupovni omoti nisu prvi odabir, s djetetom možete omotati knjige u ukrasne papire što garantira i dobru zabavu i pripremu prije same nastave.

Full school backpack isolated on pink background
Getty Images/iStockphoto
 

Nakon knjiga, pobrinite se da nabavite sve potrebne materijale za likovnu nastavu. Od flomastera i bojica, pa preko ljepila i škara, likovne mape, kolaža, vodenih bojica i tempera, a nemojte zaboraviti na kistove.

Djecu najčešće veseli kupovina bilježnica i pernica. Bilježnice treba birati prema tome u koji razred dijete kreće. Prvašići će trebati crtančice i pisanke, a veći školarci imaju klasične bilježnice. Izbor je zaista šarolik, od bilježnica s likovima iz crtanih i animiranih filmova, preko super junaka pa sve do pop zvijezda, ali i minimalističkih jednobojnih bilježnica.

Kada su u pitanju školske torbe, za djecu nižih razreda svakako pripazite da kupite anatomske torbe kako bi s lakoćom mogli nositi sve potrebne stvari, a da im težina ne utječe na kralježnicu. Ruksaci su iznimno popularni kod većih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a izbor je također velik. Manji klinci će vjerojatno uživati u biranju između svojih najdražih likova, šarenila i uzoraka, a veći školarci će pokazivati svoju ''ozbiljnost'' zagasitim bojama i smirenijim uzorcima i motivima.

Top view of a large group of multi colored school or office supplies shot on rustic dark wooden table. A blank note pad is at the center of the composition with useful copy space ready for text and/or logo. DSRL studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Getty Images
 

Kod kupovine torbi za niže razrede, nerijetko u paketu s torbom dolaze i vreća za tjelesni odgoj, pernica i kabanica, ali sve te stvari možete kupiti i odvojeno. A posebno veselje su pernice. Neka vaše dijete odabere koji motiv na pernici želi, a najčešće svi modeli dolaze već popunjeni s olovkama, šiljilom, bojicama, kemijskom olovkom, ravnalom i gumicom, a ponekad i flomasterima.

Za sam kraj, kupite obuću za školu. Papuče su obavezne za djecu u dnevnom boravku, a tenisice za tjelesni odgoj, dok veći osnovnoškolci ne moraju nositi papuče pa im svakako kupite kvalitetne tenisice u kojima će im biti udobno čitav dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2020 20:57